En fantastisk deilig hjemmeseier

Daouda Bamba skaffet straffe og satte den i mål selv. Det ble den store forskjellen i dagens 1-0 seier over Stabæk.

Endelig hjemmekamp igjen på Kristiansund stadion.

Alt lå til rette for festfotball. Godt og varmt i været, en liten sol som tittet frem mellom et lett skydekke. Om ikke det ble festfotball, ble det i alle fall en underholdende kamp med en nydelig avslutning i dag.

Michelsen og hans trenerteam stilte følgende lag fra start:

McDermott, Coly, Sørmo, DP Ulvestad, Sivertsen, Aasmundsen, Hopmark, Kalludra, Gjertsen, Bamba, Stokke.

1.OMGANG

Kampen startet som de fleste KBK-kamper gjør. Jevnt.

Lagene tar og føler litt på hverandre. Begge lag ypper seg faktisk også offensivt, uten at det blir de helt store sjansene.

Både KBK og Stabæk skaper farligheter.

Etter 6 minutter kommer KBK på en god overgang. Spissen får mye rom, men i det han passerer 16-meterstreken og skal til å skyte, blir han forstyrret og bommer på ballen. De mulighetene bør vi ta bedre vare på!

Etter 14 minutter kommer Coly i hundre inn i en duell med Ola Brynhildsen rett utenfor KBKs 16-meter. Han treffer ballen, men dommer blåser frispark for farlig spill. Frispark er derimot dårlig slått, og McDermott redder enkelt.

Vi skaffer oss også mange dødballer i god innleggsposisjon i løpet av omgangen, men klarer ikke å omsette noen av de til scoringer dessverre.

Stabæk startet kampen best, men KBK tok etterhvert mer og mer over.

En jevnspilt 1.omgang ebber ut. 0-0 til pause.

2.OMGANG

KBK gjør et bytte i pausen. Liridon Kalludra takker for seg, inn kommer Pål Erik Ulvestad.

Kampen fortsetter i samme spor som i første, men plutselig kommer KBK fossende i angrep. Benjamin Stokke vinner ball på midten, drar av en Stabæk-spiller før han på nydelig vis trer gjennom Bamba. Dao og Sørmo stormer mot Stabæks mål, men i det Bamba avslutter og ballen ruller i mål, blåser dommer for en obstruksjon forårsaket av Sørmo inne i boksen. Surt!

KBK kjører kampen i andre omgang spillemessig, men sliter med å skape noe farlig i etablert angrep.

I det kampen og tempoet ser ganske dødt ut, skaper plutselig hjemmelaget en stor sjanse.

Aasmundsen og Gjertsen kombinerer fantastisk på venstresiden før sistnevnte legger inn ballen. Keeper Mande får en hånd på ballen, men returen ender hos Stokke. Fra fem meter skyter han ballen over mål! Stor sjanse.

Stabæk er på ingen måte ufarlig offensivt de heller. Kommer til flere innlegg, og ypper seg på kontringer - men en bunnsolid Andreas Hopmark rydder opp det aller meste som kommer.

I det 74 minutt gjør KBK sitt andre bytte. Ut går Torgil Gjertsen, inn kommer Sondre Sørli. "Hain e ein av oss" runger på tribunene.

Etter 78 minutter er Daouda Bamba farlig frempå. Kombinerer med Sørmo utenfor 16, og sender til slutt avgårde en suser. Dessverre går ballen en liten meter utenfor.

I det 85 minutt gjør KBK sitt tredje og siste bytte. Benjamin Stokke går ut, Bendik Bye inn.

I det 87 minutt eksploderer det på Kristiansund stadion! Dao Bamba blir felt når han er gjennom alene. Straffespark! Bamba tar straffen selv, og setter den kontant ned i venstre hjørne. 1-0!!!

Det ender til slutt med en fantastisk deilig 1-0 seier, etter en slitekamp av dimensjoner.

3914 billetter solgt i dag på Kristiansund Stadion. Tusen takk for oppmøtet, og på gjensyn!

Bilder:F.Bjerkås