Festfotball i Kristiansund

KBK bydde opp til dans foran eget publikum og ga seg ikke før det sto 4-0 på tavla

KBK var litt nedi med hånda etter en tung periode, og hadde tydelig bestemt seg for å snu trenden foran et heltent Kristiansund stadion.

Solen skinte, Slatlem Corner og Fanzone var stappfulle av mørkeblå supportere som kunne lukte smaken av tre poeng. Det fikk de så det sang etter!

KBK stilte med følgende lag fra start:

McDermott, Sørmo, DP Ulvestad, Hopmark, Aasbak, Aasmundsen, Kalludra, PE Ulvestad, Gjertsen, Bamba, Bye.

Rett på sak

KBK gikk rett i strupen på Godset. Bamba, Gjertsen og Bye kommer 3 mot 3, og det er Gjertsen som spiller Bendik Bye alene med keeper. Avslutningen går midt på keeper Bugge Pettersen. Tonen var satt!

Allerede etter 10 minutter skulle KBK få hull på byllen. Bamba drar av Vilsvik med et par overstegsfinter ved hjørnet av 16-meteren før han sender ballen mot mål. Parr prøver å klarere, men ender med å sende ballen i eget mål. Selvmål og 1-0!

Etter 14 minutter tror hele Kristiansund stadion at KBK skal øke ledelsen til 2-0. Bamba sender avgårde et godt skudd som Bugge Pettersen må må gi retur på. Ballen havner i føttene på Torgil Gjertsen som bare skal sette ballen i åpent mål - slik ble det ikke. Den fotrappe trønderen bommer fra 7 meter. Stor sjanse! Gjertsen var tilbake i godt gammelt slag i dag, og herjet tidvis med Godset-forsvarerne!

Etter 21 minutter må KBK gjøre sitt første bytte. Hopmark setter seg ned og signaliserer bytte med det som ser ut som en strekk i låret. Baranov er kjapt oppe fra benken og kommer inn som erstatter.

Kun to minutter etter byttet, eksploderer det nok en gang på Kristiansund stadion. Keeper Bugge Pettersen kommer ut for å klarere en ball - klareringen er derimot av det svake slaget og havner rett i føttene på Kalludra. Liridon, som forøvrig spilte en kanonkamp i dag, takket og bukket og curlet ballen opp i lengste kryss fra skrått hold. Perlescoring, 2-0!

På 2-0 virket det som Strømsgodset prøvde å mobilisere, og tok litt tak i kampen en liten periode, men det skulle ikke vare lenge.

KBK var farlige hver eneste gang de prøvde seg på noe offensivt, og i det 42 minutt var Dao Bamba farlig nær ved å øke til 3-0. Spissen la ballen til rette og prøvde seg på et frekt skudd fra hjørnet av 16-meteren som klinker i tverrliggeren. Nære for toppscoreren.

Da alle tror omgangen er over, og at lagene skal gå til pause på 2-0, er hjemmelaget sulten på mer. Kalludra mottar ballen utenfor 16-meteren før han dribler ballen og sender avgårde en avslutning. Bortelagets Kristoffer Tokstad setter en fot på ballen og sender ballen på merkelig vis i eget mål fra 8 meter. 3-0 til KBK, og det tar helt av både på Abyss, KBBL, Notar og 1)-tribunen.

Pause og 3-0 til KBK etter en forrykende omgang.

Transportetappe i 2.omgang

Tempoet falt naturligvis litt i starten av andre omgang. Strømsgodset prøvde å mobilisere for å ta igjen det store forspranget, men ble gang på gang stoppet av KBK.

Etter 58 spilte minutter måtte Kalludra gi seg for dagen etter å ha blitt taklet på midtbanen. Inn kom Brent Lepistu som skulle få teste skuddfoten både èn og to ganger utover i omgangen. Benjamin Stokke ble også byttet inn for en elektrisk Gjertsen i det 78. spilleminutt.

KBK tok mer og mer over utover omgangen, og de tre poengene virket aldri å være skikkelig truet. Etter 80 minutter hadde Bent Sørmo ei kanonkule som snek seg såvidt over tverrliggeren, etter å ha tatt med seg ballen fra egen banehalvdel.

Toppen av kransekaken skulle likevel komme bare to minutter senere. Aasbak sender et perfekt slått frispark inn i 16-meteren til Strømsgodset, og hvem andre enn kaptein Dan Peter Ulvestad rager høyest! Ballen går i en perfekt bue over en utrusende Bugge Pettersen, og 4-0 ble et faktum.

Festdagen ble dermed et faktum, og det var ikke langt unna før Lepistu fastsatte resultatet til 5-0 på overtid. Han tråklet seg fint forbi et par Godset-forsvarere før han curlet ballen opp mot lengste kryss, men der var en god Bugge Pettersen og slo ballen til corner.

Kampen blåses av, og det ender 4-0 til KBK etter en maktdemonstrasjon foran eget publikum. Dette var akkurat det vi trengte!

Neste kamp går i Skien mot Odd, førstkommende søndag klokken 18:00.