Historisk bortepoeng

Benjamin Stokke scoret sitt første eliteseriemål og sørget for uavgjort i Tromsø

Det var et heltent KBK-lag som reiste til Tromsø for å sikre sine første poeng på bortebane, og poeng skulle det bli.

Etter en trå start, viste KBK karakter og kom tilbake i det man kan kalle en kjølig affære på Alfheim stadion i Tromsø.

Christian Michelsen og hans team startet med følgende lag: McDermott, Bjerkås, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak, Kalludra, Hopmark, PE Ulvestad, Rønningen, Mendy, Stokke.

Reserver: Månsson, Qaka, Lekaj, Sørli, Torske, Isaksen, Bamba.

1.omgang

Åpningen på kampen var jevnspilt, og begge lag fikk kjenne på følelsen av å ha ballen i laget de første ti minuttene. Etter 11 minutter glipper det derimot for KBK. Tromsø får frispark i god posisjon ute på høyrekanten, og Kent Are-Antonsen slår innlegget hardt inn på første stolpe. Thomas Lehne Olsen timer innløpet sitt bra og styrer ballen videre inn i nettmaskene bak Sean McDermott. 1-0 og en veldig tung start på kampen for KBK.

Tromsø får naturlig nok ekstra energi etter scoringen, og presser KBK godt bakover en periode. Men guttene i mørkeblått kjemper knallhardt og viser en god moral i det de kjemper seg inn i kampen, og etablerer godt samspill flere ganger inne på Tromsø sin banehalvdel. Etter 25 minutter spiller KBK nydelig angrepsfotball, og Liridon Kalludra kommer til slutt alene med keeper fra en litt skrå vinkel. Kalludra velger uselvisk å gå for en pasning til en medspiller foran mål, men pasningen blir dessverre for upresis og det ender med utspill for Tromsø. Burde muligens avsluttet selv der, svensken.

Kampen fortsetter jevnspilt, og man sitter hele tiden med en følelse av at KBK fort kan få en scoring. Og 5 minutter før pause kommer den deilige og historiske scoringen. Kalludra legger ballen fint til rette for Christoffer Aasbak ute på kanten, som slår et påfølgende nydelig innlegg inn i feltet. Der ruver tankspissen Benjamin Stokke høyest og stanger inn utligningen for KBK. 1-1 på Alfheim, til full jubel for bortebenken og de tilreisende Kristiansunderne på tribunen.

Tromsø får forøvrig en gigantisk sjanse rett før pause, men headingen til en umarkert Ingebrigtsen fra 6 meter går utenfor. Der kunne det fort ha stått 2-1 til hjemmelaget. Dommer Dag Vidar Hafsås blåser av for pause, og resultattavlen på Alfheim viser 1-1 etter første halvdel.

2.omgang

2.omgang åpner roligere enn starten på 1.omgang, og det er tydelig to lag som ønsker å stenge igjen bakover, enn å gamble altfor mye fremover i første periode av 2.omgang.

Etter 65 minutter spilt er det KBK som ypper seg og står for omgangens første sjanse. Mendy drar seg fint fri på høyrekanten, og slår en god pasning inn til Kalludra som dundrer til på volley - skuddet har en pen retning, men treffer dessverre en Tromsø forsvarer og går ut til corner. Den blir det ingenting av.

Etter 69 minutter lander vår egen Joakim Bjerkås stygt etter en hodeduell. Den fysiske høyrebacken får seg en solid smell, men klarer til slutt å gå av banen for egen maskin. Forhåpentligvis ikke snakk om noen alvorlig skade. Tor Erik Torske kommer inn som erstatter.

Den siste halvtimen blir det ikke skapt noen nevneverdige sjanser. KBK legger ned en fantastisk kollektiv innsats, og Tromsø klarer aldri å legge et skikkelig trykk på bortelaget.

Sondre Sørli og Daouda Bamba kom inn som erstattere for Jonas Rønningen og Jean Mendy de siste 15-20 minuttene og gjorde sakene sine bra.

Etter 90 + 4 spilte minutter blåser dommer av kampen, og det var en tydelig fornøyd Christian Michelsen som smilte og klemte spillerne sine etter lagets aller første bortepoeng i Eliteserien: -

«Vi står løpet ut, og tar et sterkt og deilig bortepoeng her i Tromsø. Vi får den starten vi absolutt ikke ville ha, men guttene viser en fantastisk lagånd som kommer tilbake. Også veldig gøy at Benjamin får sin første scoring.» sier en smørblid Michelsen i pressesonen på Alfheim.

NB! Neste kamp er førstkommende lørdag, da Lillestrøm gjester Kristiansund stadion. Billettene går kjapt unna - vi anbefaler at du sikrer deg din kampbillett så fort som mulig. Billett til kampen kan du kjøpe HER