Historisk seier

Brann ble slukket i en helt elektrisk atmosfære på Kristiansund stadion

Annonse:

Det e vi, som e, fra Kristiansund!

Nordmøres befolkning fylte opp Kristiansund stadion i spenning før KBK sin andre hjemmekamp i Eliteserien - og spennende skulle det bli til siste slutt. 

Christian Michelsen gjorde et par forandringer i lagoppstillingen siden forrige bortekamp mot Odd, og stilte følgende ellever fra start: 

McDermott, Coly, Hopmark, Gjesdal, Rønningen, Økland, Qaka, Kalludra, Mendy, Stokke.

Innbyttere: Månsson, Aasbak, Ulvestad, Sørli, Ekpe, Torske, Lekaj

1.omgang

Kampen åpnet som forventet, det ble en krig fra første spark på ballen. KBK og Brann fikk låne ballen omtrent like mye i åpningen av kampen, og det hele handlet mye om å bli kjent med motstanderen de første 20 minuttene.

Sjansene uteble i store deler av 1.omgang, men det var KBK som skulle få den største like før pause. Coly kommer seg fri på høyresiden og legger inn på pannebrasken til Benjamin Stokke som header ballen i tverrliggeren. Jean Mendy får ballen i beina på returen, men klarer ikke å sette ballen i mål. 

Mer action ble det ikke ble det ikke i 1.omgang, og en god Svein Oddvar Moen blåste av til pause. 0-0! 

2.omgang

Begge lagene kom ut til 2.omgang full i energi, og det var Brann som kom til den første sjansen. KBK slipper til et innlegg på bakerste stolpe hvor Gili Rolantssonn kommer til to avslutninger, men en solid Sean McDermott reddet mesterlig begge gangene. 

I det 65 minutt ønsker Kamer Qaka å vise frem sine ferdigheter når han vender opp på egen banehalvdel og kjører et dribleraid helt inn i Brann sin 16-meter før han blir stoppet. VG dro paralleller til Maradonas legendariske dribleraid mot England i 1986 i sin nettsak etter kampen, noe en smørblid Kamer Qaka selv mente var helt på sin plass.

Kampen bølget frem og tilbake, og i det 71 minutt roper hele Nordmøre på  straffe - og Svein Oddvar Moen hører etter. Forøvrig helt korrekt dømt av dagens dommer. Acosta henger ikke med når Benjamin Stokke rykker til inne i 16-meteren og feller tankspissen fra Tønsberg soleklart. Straffe til KBK!

Sverre Økland skritter selvsikkert opp fra 11-meteren, og banker ballen utagbart ned i venstre hjørne. Kristiansund stadion eksploderer i jubel og glede! Makan til trykk tror jeg fotballen i Kristiansund aldri før har vært vitne til. 

Sverre Økland har sendt KBK i ledelsen
Sverre Økland har sendt KBK i ledelsen

Etter scoringen handler det igjen om å forsvare seg og vinne krigen. Azar Karadas blir byttet inn for Brann, uten at han klarer å skape trøbbel for vår lagkaptein Andreas Hopmark og hans mannskap på slutten.

Etter 5 minutter tilleggstid med nerver og spenning blåser dagens dommer Svein Oddvar Moen av kampen, og jubelen kunne slippes løs. Laget opplevde en enorm støtte fra tribunen, og jeg tror alle kan være enige i at Uglan fortjener en god dose skryt for sin innsats under gårsdagens kamp. Uttrykket "12 mann" har aldri vært mer passende. Tusen takk! 

Christian Michelsen var en meget fornøyd herremann etter gårsdagens kamp, og understreket at dette var en lagseier: - «Gutta står løpet ut og viser hvor lyst de har til å vinne fotballkamper i år. Den sulten og arbeidsmoralen vi viser er helt fantastisk!» 

Pål Erik Ulvestad, Sondre Sørli og Thompson Ekpe kom inn i løpet av 2.omgang og gjorde sakene sine bra. 

Nå venter 2 bortekamper mot henholdsvis Sandefjord og Sarpsborg 08 i serien, i tillegg til cupkamp borte mot Brattvåg før KBK skal spille hjemmekamp igjen. Det betyr at neste gang vi skal fylle Kristiansund stadion og lage nok en festaften er mot Strømsgodset IF den 30.04 - søndag 19:00. 

Billetter til neste hjemmekamp mot Godset kjøper du HER

Foto:F.Bjerkås


Annonse fra Eliteserien: