Historisk seier mot Molde FK

Dao Bamba ble den store helten da spissen scoret kampens eneste mål på Aker stadion

Kristiansund BK imponerte stort og tok en meget fortjent borteseier i lokaloppgjøret mot Molde lørdag kveld.

Tett opp under 2000 Nordmøringer hadde tatt turen til Aker stadion for å heie på KBK under lørdagens derby, og for en vanvittig kveld det skulle utvikle seg til å bli.

1.OMGANG

Molde FK forsøkte å gå i strupen på KBK fra start, men lyktes aldri med å skape de helt store sjansene. I stedet var det KBK som var langt farligere fremover på banen.

Etter ni minutter kom Benjamin Stokke til kampens første store mulighet da han forsøkte seg med et skudd med yttersiden av foten fra cirka 16 meter. Avslutningen var god, men Andreas Linde hindret scoring med en god redning.

Fem minutter senere kom de mørkeblå enda nærmere. Først kom Stokke til en ny god avslutning, hvor Linde måtte gi en skummel retur -  Kalludra forsøkte å sette ballen i mål, men Moldes sisteskanse stoppet også det skuddforsøket. 

Etter drøye 30 minutter fikk KBK frispark i god posisjon. Venstreback Christoffer Aasbak ladet skuddfoten og dundrer ballen i stolpe ut - KBK klart best og nærmest scoring i 1.omgang.

2.OMGANG

Christian Michelsen var nok meget fornøyd med det han hadde vært vitne til de første 45 minuttene på Aker stadion, og manet nok helt sikkert laget til å fortsette i samme stil. 

Og det gjorde bortelaget til de grader. KBK kjempet og sto på fra første spark på ballen i 2.omgang, og etter drøye 70 minutter skulle laget fra Nordmøre virkelig få noe å juble for. 

På en corner fra Christoffer Aasbak, dukker Dao Bamba opp på første stolpe og flikker ballen i mål på nydelig vis. Klassemål fra fjorårets toppscorer, og bortesvingen eksploderer i glede! Vanvittige jubelscener. 

KBK har allikevel fått noen tunge mål i mot på slutten av kampene den siste tiden, mens Molde FK har hatt en tendens til å score på tampen av sine kamper - alt lå til rette for en nervepirrende avslutning. 

Slik ble det aldri, da KBK sto godt i mot, og klarte å beholde en fantastisk ro i spillet sitt. 

Mot slutten av kampen kom Magne Hoseth innpå, og gjorde sine saker veldig bra. Den rutinerte averøyingen sørget nærmest alene for at ballen holdte seg på MFK sin banehalvdel de siste avgjørende minuttene. 

Etter 3 minutter overtid blåste dommer Ola Hobber Nilsen av kampen. Hemningsløs jubel brøt ut hos KBK-supporterne og KBK-benken, i det 
KBK sikret seg sin første seier mot Molde FK i en obligatorisk kamp noensinne. Viktigst av alt fikk KBK med seg 3 ekstremt verdifulle poeng hjem til Kristiansund, og Laget For Lidenskap tok enda et sterkt steg mot ny kontrakt i Eliteserien 2018. 

Det er fortsatt en solid jobb som skal gjøres - vi trenger fullt hus og elektrisk stemning på Kristiansund stadion når Sandefjord kommer på besøk den 19.november.

Sikre deg din billett HER til det som skal bli en festaften av en kveld på Kristiansund stadion. 


Annonse fra Eliteserien: