KBK + eSerien = SANT

Norges Toppfotball lanserer e-sportliga i FIFA 19 kalt «eSerien» og Kristiansund Ballklubb blir ett av de deltagende lagene

Første sesong starter 9. april. Da skal 18 lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen kjempe om en premiepott på 250 000 kroner og Global Series-poeng. Poengene kan hjelpe spillerne videre inn i andre turneringer som for eksempel VM i FIFA 19. 

KBK nærmer seg signering av Esport-utøvere

Kristiansund Ballklubb har de siste månedene funnet kandidater som kjemper om å bli klubbens esport-spillere. Disse er nå i gang med et siste sluttspill, som skal avgjøre hvem KBK ønsker å satse på. 

Vi kommer med mer informasjon rundt dette når signeringene er klare.

Dette er eSerien

Kampene spilles én mot én. Alle klubber har signert to spillere som rullerer på å spille mot de andre klubbene i et gruppespill. I gruppespillet vil hvert oppgjør mellom to klubber bestå av to kamper. Det er laget med flest mål til sammen i de to kampene som vinner oppgjøret.

eSerien benytter to spillformater gjennom sesongen: I gruppespillet brukes «Fixed 85»-rating på på spillerne. Det betyr at alle lag er like gode på papiret. Det er kun spilleren bak kontrollene som vil være en faktor i hvem som vinner kampen eller ikke. 

I sluttspillet 25.-26. mai vil turneringen gå over til FIFA Ultimate Team (også kjent som FUT). I dette formatet er det opp til deltakerne å velge hvilke spillere de vil bruke. Deltakerne vil ha alle spillerne tilgjengelig, så de kan velge legender som Cruyff eller gå for nye talentene som Mbappe. Her vil vi virkelig kunne se hvor teknisk gode spillerne er. 

Følgene klubber er en del av sesong 1:

Brann
Ham-Kam
Kristiansund
Kongsvinger
Lillestrøm
Nest-Sotra
Mjøndalen
Odd Grenland
Ranheim
Raufoss
Sandnes Ulf
Sarpsborg 08
Start
Stabæk
Strømsgodset
Tromsø
Viking
Vålerenga


Annonse fra Eliteserien: