KBK brukte tid på komme seg inn i kampen

Det aller meste handlet om Odds Ballklubb i første omgang, men i siste halvdel var det KBK som tok initiativet

Vind og varierende vær preget banespillet på Kristiansund stadion i dag. En klassisk nordmørsk kombinasjon av sol, regn og vind slo over stadion før kampstart. 

KBK var ikke påskrudd fra start når dommer Trond Ivar Døvle blåste i gang kampen, og bortelaget fikk til tider gjøre som de ville. Odds Balklubb tok ledelsen etter knappe 20 minutter, og kunne gå til pause med en fortjent ledelse. Scoringen kom riktignok rett etter et stangskudd fra Liridon Kalludra. 

KBK fikk aldri satt sitt spill i de første 45 minuttene. Kaptein Dan Peter Ulvestad sa til Eurosport i pauseintervjuet at KBK måtte restarte hodene sine, og vise seg fra en helt annen side i andre omgang. Pausepraten gjorde tydeligvis susen for KBK, som kom ut med en helt annen energi til siste halvdel. 

De mørkeblå hadde tydelig bestemt seg for å ta tak i kampen, og gi telemarkingene kamp om poengene. 

Allerede etter 55 minutter skulle det lykkes for KBK, i det som var KBKs andre skudd på mål i kampen. 

Angrepet starter med at KBK spiller seg fint ut bakfra. Etter litt klabb og babb inne på Odds banehalvdel får Christoffer Aasbak tid til å lade slegga. Fra langt hold skyter Aasbak hardt mot mål, men det må sies å være en stor keepertabbe at det ender med scoring. Skuddet går midt i mål og mellom bena til keeper Sondre Rossbach. Uansett, mål er mål og det står plutselig 1-1 på Kristiansund stadion. 

KBK jager på etter ny scoring, og kommer svært nærme flere ganger. Både Liridon, Gjertsen og Bamba er farlig frempå, men Odd forsvarer seg heroisk. 

Odd er heller ikke ufarlige, og kampen kan vippe begge veier mot slutten av omgangen. KBKs forsvarsfirer leverer en solid 90-minutter, og får meget god hjelp fra en knakende god Sean McDermott som holder oss inne i kampen med flere matchvinner-redninger i løpet av kampen. 

Det ender til slutt 1-1, noe KBK i og for seg kan seg fornøyd med på en dag litt under pari. 

Vi åpner med ett poeng etter ferien, og ser allerede frem mot neste kamp. 

Takk til alle som møtte opp og ga oss støtte fra tribuneplass i dag.


Annonse fra Eliteserien: