KBK + Eliteserien = sant

Nok en milepæl nådd i klubbens historie - KBK feiet all tvil til side med seier mot Sandefjord og er med det klare for Eliteserien også i 2018

Et fullspekket og utsolgt Kristiansund stadion gnistret i det man kan kalle typisk nordmørsvær under gårsdagens kamp mot Sandefjord.

Alt lå til rette for en festaften - og slik skulle det også bli.

De mørkeblå innfridde så til de grader i gårsdagens skjebnekamp, og serverte publikum en fantastisk fotballkamp. Kampen endte til slutt 3-2 til hjemmelaget, og dermed er KBK sikret spill på øverste nivå også i 2018.

Christian Michelsen og hans team startet med følgende lag i går kveld: McDermott, Coly, DP Ulvestad, Hopmark, Sivertsen, Økland, PE Ulvestad, Kalludra, Gjertsen, Bamba, Stokke.

Reserver: Knezovic, Bjerkås, Diop, Hoseth, Rønningen, Sørli, Mendy.

Først og fremst ønsker vi å gratulere Erlend Sivertsen med comeback etter to lange skadeavbrekk og sin første kamp i Eliteserien. Den lokale venstrebacken har vært et eksempel til etterfølgelse i skadeperioden - og det er ingen tvil om at publikum satte pris på å se Sivertsen tilbake på banen. Taket lettet på Kristiansund stadion da Erlend Sivertsen ble ropt opp i gårsdagens lagoppstilling.

1.OMGANG

KBK åpner kampen i et heidundrende tempo, og ser kamplystne ut fra første spark på ballen.

Etter allerede 10 minutter tar KBK ledelsen på nydelig vis. Torgil Gjertsen flikker Dao Bamba lekkert gjennom Sandefjord-forsvaret, og spissen svarer med å dundre ballen på halv volley uttagbart nede i venstre hjørne. 1-0 og drømmestart for KBK.

De mørkeblå fortsatte å skape sjanser etter åpningsmålet, men Sandefjord var heller ikke ufarlige når de kommer fremover i banen.

Etter en halvtime spilt er Torgil Gjertsen årvåken, og bryter Sandefjord høyt oppe i banen. Det ender med at Gjertsen og Stokke kommer 1 mot 2. Gjertsen timer godt og slipper ballen perfekt ut til Stokke, som svarer med å spille ballen tilbake igjen til Gjertsen - Sandefjords sisteskanse og forsvarspiller er fullstendig utspilt, og Gjertsen kan trille ballen inn i åpent mål. Sambafotball og 2-0. Publikum går av hengslene på tribunene. For en stemning!

Etter 36 minutter viser derimot Sandefjord at de kan om de vil. Spiller seg flott fri på høyrekanten - Bindia slår et flott innlegg mot Kastrati som på vakkert vis stiger til værs og header inn reduseringen via stolpen og inn. 2-1!

Rett før pause er Dao Bamba nær ved å øke til 3-1. Spissen utfordrer Sandefjord-forsvaret på fart. Det er enkel match, og han sklir forbi stopperne før han sender en avslutning 30 cm til venstre for krysset fra ti meter. KBK veldig nær, men lagene tar pause på stillingen 2-1.

2.OMGANG

KBK fortsetter i samme stil som i 1.omgang, og presser høyt - helt tydelig at hjemmelaget ønsker å servere publikum flere scoringer.

Det er jevnspilt i store deler av 2.omgang, men det er Sandefjord som skal score det første målet. KBK gir bort en unødvendig corner - i feltet vinner Sandefjord krigen og kjemper inn utligningen. Seck får headet inn fra bakre stolpe og der møter Kane ballen med foten. Den suser opp i krysset, utagbart for McDermott. 2-2, og vi er like langt på Kristiansund stadion.

Publikum og trenerteamet fortsetter å piske hjemmelaget i angrep, og Sverre Økland lar seg ikke be to ganger. Arbeidshesten fra Ålesund mottar ballen fra Gjertsen på 25 meter, legger ballen til rette på ett touch, og klinker ballen i nettet. En fantastisk scoring, og Kristiansund stadion eksploderer i jubel. 3-2, og KBK er i førersete nok en gang!

Hjemmelaget styrer kampen med stoisk ro etter scoringen, og drar i land en aldeles nydelig seier- all tvil er dermed lagt til side: Kristiansund Ballklubb er sikret nok et år på øverste nivå. Vi er klare for Eliteserien 2018!

Gratulerer Kristiansund, gratulerer Nordmøre - dette har vi klart sammen.