Tap mot Haugesund

Bamba scoret etter utrolige 12 sekunder, men Haugesund snudde kampen og vant til slutt fortjent

I burgunderrøde drakter for anledningen, kunne KBK entre et Haugesund stadion som badet i sol. Alt lå til rette for en fantastisk fotballkamp, mot et lag vi i fjor slo i begge oppgjør. Det ble nok et oppgjør med mange mål i dagens kamp.

KBK startet med følgende lag:

McDermott, Coly, DP Ulvestad, Baranov, Aasbak, Aasmundsen, Diop, Lepistu, Gjertsen, Stokke, Bamba.

Pangåpning av de sjeldne

KBK tar avspark på Haugesund stadion, ballen går bakover til Coly som lemper en lang pasning opp i banen. Pallesen prøver å dempe ballen innenfor Haugesunds 16-meter. Midtstopperen får en dårlig berøring som gjør at en offensiv Dao Bamba får avslutte helt alene fra 6 meter. Dao gjør ingen feil, og vi tar ledelsen etter utrolige 12 sekunder! Drømmestart for KBK.

Etter scoringen tar Haugesund over initativet i kampen, og skaper noen farligheter.

Coly blir skadet etter 25 minutter - Bent Sørmo kommer inn som erstatter.

Omgangen er jevnspilt, og begge lag får ha en del ball i laget. KBK har god kontroll gjennom 1.omgang, og rydder unna det aller meste Haugesund prøver på.

Etter 37 minutter glipper det dog bakover for oss. Grindheim tar ned ballen på midtbanen før han spiller til Gytkjær. Dansken spiller en nydelig stikker gjennom til Akintola, som alene med McDermott gjør ingen feil. Utligning og 1-1.

Lagene går til pause med uavgjort på resultattavlen.

2.omgang

Haugesund kommer ut etter pause og tar kommando med en gang. KBK blir presset langt bakover i banen, og hjemmelaget får urovekkende mange dødballer i sitt favør. Kaptein Dan Peter Ulvestad og KBK forsvarer seg derimot godt, og rydder unna.

Etter en lengre periode hvor Haugesund er det førende laget, kommer det dessverre en scoring i mot på noe uheldig vis. Stølås og Grindheim kombinerer fint ute til venstre, og slår til slutt hardt inn foran. McDermott får en hånd på innlegget, men slår ballen rett ut i beina på Gytkjær, som ubevisst setter ballen over linja! Dermed har Haugesund snudd kampen. 2-1.

KBK gjør et par bytter etter Haugesund-scoringen. Ut går Aasmundsen og Gjertsen, inn kom Sondre Sørli og Bendik Bye.

Dessverre klarer ikke KBK å etablere en sluttspurt, og ikke lenge etter 2-1 scoringen så er det Haugesund som kommer på nytt. Hjemmelaget kommer til innlegg - Akintola forsøker å heade på mål, bommer litt på ballen og treffer foten til Sørmo. Ballen lander til slutt hos Kallevåg etter klabb og babb inne i feltet, som setter ballen kontant i mål! 3-1.

3 minutter på overtid reduserer KBK til 3-2 ved Bendik Bye etter et fint forarbeid av Sondre Sørli, men det blir dessverre det siste som skjer i kampen.

Vi taper i Haugesund, og må vel også si at det var fortjent slik som kampen utviklet seg etter pangstarten for KBK.