KBK og Sarpsborg 08 delte poengene

Det så lenge ut som KBK skulle ta seieren, men Sarpsborg 08 slo tilbake og dermed endte det uavgjort på Kristiansund stadion

Strålende sommervær, 4000 solgte billetter og et revansjesugent KBK-lag. Dette var dagen vi skulle slå tilbake og ta 3 nye poeng på hjemmebane.

Slik burde det også kanskje blitt, men dessverre er vi ikke effektive nok i de avgjørende situasjonene. Det ender til slutt uavgjort.

Bunnsolid første omgang

KBK åpner meget bra mot Sarpsborg 08, og spiller fantastisk fotball gjennom hele første omgang.

De mørkeblå er farlige fremover, og det lukter scoring allerede fra start.

Etter 21 minutter lykkes det KBK. Gjertsen mottar en fin ball i bakrom, og slår en utsøkt pasning foran mål. Der dukker Aasmundsen opp, og midtbanespilleren tupper ballen mellom beina på Falch og i mål. 1-0 og Kristiansund stadion er i fyr og flamme!

KBK fortsatte å male på fremover, og spilte bortelaget i trøbbel gang på gang. Til pause viste corner-statistikken 12-1 i favør KBK, noe som gir et godt bilde på hvordan kampen var i første omgang.

Total enveiskjøring de første 45 minuttene - at KBK gikk inn til pause med ledelsen var det ingenting å si på.

Sarpsborg 08 slo tilbake

Etter pause var det bortelaget som virket skarpest i det meste som foregikk ute på kunstgresset.

Allerede etter 52 minutter gikk det et stort gisp gjennom publikummet på Kristiansund stadion. Lund Nielsen får mye rom til høyre i KBKs 16-meter og legger hardt inn foran mål. Mortensen er centimetre å nå fram til ballen å sette den i mål, men Sørmo forstyrrer akkurat nok i duellen. Nære på!

Gjestene yppet seg gang på gang, men KBK forsvarte seg i starten av andre omgang.

Etter 72 minutter er hjemmelaget meget nære med å doble ledelsen. Diop sender Bamba fri i bakrom, men spissen nøler litt i det han skal avslutte og det ender med en god redning fra keeper Falch. Bamba var forøvrig farlig frempå ved flere anledninger i andre omgang, men det ville seg dessverre ikke for toppscoreren i dag.

Kalddusj 10 minutter før slutt

10 minutter før slutt utligner dessverre Sarpsborg 08. KBK mister ballen i farlig posisjon når Heintz vinner ballen på 25 meter. Thomassen blir spilt ut på venstrekanten og legger et strålende innlegg på pannebrasken til Mortensen som header ballen i mål! 1-1, og en real kalddusj for de mørkeblå.

KBK gir alt de har for å finne vinnermålet, men det vil seg dessverre ikke. Det ender med poengdeling, 1-1 på Kristiansund stadion.

KBK ligger på 9 plass med 20 poeng på de første 15 kampene så langt i i årets Eliteserie. Nå venter bortekamp mot Strømsgodset neste søndag, før fotball-norge tar sommerferie i 3 uker. Vi går for 3 bortepoeng på Marienlyst!

Takk for oppmøtet til publikum, og en god innsats nok en gang fra supporterklubben Uglan - nedenfor kan du se høydepunktene fra dagens kamp.