KBK vinnere av Dana-cup 2018

KBK gutte 15 slo Bærum SK 2-1 i finalen og er vinnere av Dana-cup 2018

Solid gjennomføring fra start til slutt

KBK viste allerede i gruppespillet at de hadde store planer om å bite godt fra seg i årets Dana-cup.

Først ble meksikanske Intercups C.A slått hele 4-1, før de så møtte norsk motstand i de to påfølgende gruppespillkampene. Her vant de hele 9-1 og 1-0 mot henholdsvis Midtbygdens IL og Lørenskog IF. Tre av tre seiere ga tydelig guttene god selvtillit videre i turneringen.

I 32-dels finalen ventet nok en norsk motstander. Fyllingsdalen IL var solide, og det hele endte i straffekonkurranse. Der var KBK det beste laget, og vant til slutt 5-4 i et nervedrama uten like.

KBK møtte så Råde IL i 16-dels finalen, hvor de vant komfertabelt 3-0 i en meget imponerende kamp av de mørkeblå.

8-dels finale, og nok en gang sto det bergensere på motsatt banehalvdel. Arna-Bjørnar skulle måle krefter med KBK. Nok en gang imponerer KBK voldsomt, og vinner fortjent 4-1.

Kvartfinale neste, og guttene begynte å kjenne smaken av noe stort. Madla IL ble en tøff motstander, og som i 32-dels finalen, måtte det hele avgjøres på straffespark. Iskalde KBK-gutter trakk igjen det lengste strået, og gikk seirende ut 5-4.

Asiatisk motstand i semifinalen

I semifinalen måtte KBK bryne seg på asiatisk motstand. Laget Kuala Lumpur Youth Soccer fra Malaysia hadde tatt den lange turen til Hjørring, men måtte se seg slått av et fantastisk Kristiansund-lag, som nok en gang vant 3-0.

Grand Finale

Det ble som mange ganger før i turneringen, norsk motstand for KBK i den store finalen. Bærum SK var siste hinder før en meget imponerende turnering skulle avsluttes.

I en meget jevnspilt kamp, fikk KBK den viktige første scoringen i starten av 2.omgang ved Zakariya Mohamed.

Bærum ga seg ikke uten kamp, og dunket inn en utligning ikke lenge etter KBK sin scoring.

Det skulle allikevel vise seg å bli Nordmøringene sin dag, da landslagsaktuelle Max Williamsen dukket opp og feide inn 2-1 for KBK.

Dommeren blåste av for full tid, og guttene brøt ut i hemningsløs jubel.

KBK G15 vinner 9 strake kamper og krones til vinner av DanaCup 2018.

LagetZakariya Mohamed, Kristian Vangen, Johan Husby Furuvik, Johannes Valle, William Storvik, Brede Børset Andresen, Bendik Brevik, Joha Folland Hegg, Oskar Sivertsen, Heine Gikling Bruseth, Ole Andreas Smenes, Trym Ersvik Olsen, Ole Sørli, Max Normann Williamsen, Edvard Hoem Karlsen, Mathias Knutsen, Anders Groven Sandøy, Erik Bach Råket

Trenere: Eirik Ranheim og Johnny Bach