KBK sjokkerte Rosenborg

Det ble en thriller da KBK møtte Rosenborg på Lerkendal stadion

Rosenborg BK - Kristiansund BK

Kampen mellom Rosenborg BK og Kristiansund BK ble akkurat så spennende og underholdende som man hadde håpet på i forkant.

Mange mål og høyt tempo hele kampen gjennom.

KBK startet med følgende lag: McDermott, Sørmo, Hopmark, DP Ulvestad, Sivertsen, PE Ulvestad, Rønningen, Aasmundsen, Diop, Gjertsen, Bamba.

Pangstart for KBK

Bortelaget viste ingen respekt for stormakten Rosenborg, og tok ledelsen allerede etter 10 minutter. Stian Aasmundsen svingte inn en god corner, hvor Dao Bamba luktet mål og stanget KBK i ledelsen. 0-1 og bortefeltet tar fullstendig fyr.

Det var ikke bare på banen trønderne ble utfordret i går, også på tribunen leverte nordmøringene en formidabel innsats gjennom hele kampen.

KBK kjempet og sto godt i mot Rosenborg gjennom hele første omgang. Rosenborg fikk nettkjenning etter 30 minutter, men dommer Espen Andreas Eskås annullerte scoringen etter en duell inne i feltet i forkant.

Dermed kunne KBK, kledd i burgunderrød tredjedrakt for anledningen, gå til pause med ledelse på Lerkendal stadion.

Rosenborg ut i hundre

Da alle håpet at KBK skulle få en god start på andre omgang, og få kampen inn i sitt spor - ville Rosenborg det annerledes. Etter kun 50 minutter kom utligningen på corner. Ballen landet på nærmest åpent mål etter at Rosenborg vinner de fleste dueller i feltet - Adegbenro er på riktig plass til riktig tid, og dermed står det 1-1.

Rosenborg fortsatte å male på, og KBK fikk kjørt seg skikkelig i starten av andre omgang. Kun tre minutter etter utligningen, scorer hjemmelaget på nok en corner. Helland finner Reginiussen på bakerste som header i metallet, men ballen faller beleilig ned til Konradsen som fra kloss hold header inn ledermålet. Blytung start på omgangen for KBK.

KBK ga aldri opp

Trønderne fortsatte å kjøre kampen, og skapte flere muligheter - men KBK kjempet heroisk og forsvarte seg godt. Det skal også nevnes at Sean McDermott sto en enormt god kamp for KBK. Keeperen leverte flere avgjørende redninger.

Christian Michelsen og hans trenerteam gjorde et par bytter etterhvert, noe som skulle vise seg å bli en suksess.

Pål Erik Ulvestad, Mido Diop og Torgil Gjertsen ut - Sondre Sørli, Bendik Bye og Brent Lepistu inn.

Trønderen Bendik Bye har scoret mot Rosenborg på Lerkendal før, og var tydelig heltent på å gjøre det igjen. Etter 80 minutter viser han seg fra sin beste side, og sjokkerer hjemmelaget på eget gress. Bye snapper ballen fra Meling på Rosenborgs halvdel - deretter drar han seg fri fra to Rosenborg-spillere, før han fyrer av en rakett som suser inn lavt i Andre Hansens lengste hjørne! 2-2 og det tar fullstendig fyr i bortefeltet.

"Det e vi, som e, fra Kristiansund" runger utover Lerkendal stadion. Magisk øyeblikk!

KBK står i mot Rosenborgs sluttspurt, og helt på slutten av kampen er det faktisk KBK og Dao Bamba som holder på å ta alle tre poengene. Spissen kommer helt alene med Andre Hansen etter en kontring og får muligens for god tid til å tenke på hva han skal gjøre. Rosenborgs sisteskanse kommer ut, gjør seg stor og stopper avslutningen som går midt på ham. Det hadde nesten blitt for mye av det gode om den sjansen hadde endt med scoring .. !

Bambas forsøk er det siste som skjer i kampen, og dommeren blåser av kampen like etter. 2-2, noe vi alt i alt skal si oss veldig fornøyd med.

De tilreisende supporterne ga alt på tribunen, og sto igjen lenge for å hylle KBK etter kampen. Et vanvittig sterkt bortepoeng blir med hjem i bagasjen - nå er det bare å glede seg til neste hjemmekamp mot Lillestrøm den 2.april.