Kruttsterk seier mot Odds Ballklubb

KBK sitt spisspar gjorde jobben sammen med resten av et bunnsolid KBK-lag da 3 poeng ble sikret på Skagerak Arena

KBK reiste ned til Skien med selvtillit etter å ha knust Strømsgodset 4-0 på eget gress forrige helg. Det ble som så mange andre plasser i landet meldt om kanonvær og flotte spilleforhold før dagens kamp i Skien. Gradestokken viste 28 plussgrader før kampstart, og det var ingen tvil om at dette kom til å bli en slitsomt og svett affære for guttene våre. 

Christian Michelsen og hans trenerteam gjorde kun ett bytte fra forrige kamp i lagoppstillingen. Baranov kom inn for en skadet Hopmark. 

McDermott, Sørmo, DP Ulvestad, Baranov, Aasbak, Aasmundsen, PE Ulvestad, Kalludra, Gjertsen, Bye, Bamba.

Hjemmelaget best i gang 

Det var vertene som kom best i gang, og skapte allerede etter 3 minutter en god mulighet. Kaasa kom seg løs på høyresiden og sendte avgårde et godt innlegg. Der ventet Nordkvelle som har kommet fra dypet, men headingen fra 6-7 meter går over mål. 

Hjemmelaget hadde en tydelig kampplan mot KBK. De ville spille seg rundt på kantene, og komme til mange innlegg. KBK forsvarte seg derimot godt og ryddet unna det som kom i 1.omgang. 

Elban Rashani utfordret Bent Sørmo ofte på venstresiden, men KBKs høyreback var både hurtig og sterk i duellene gjennom hele kampen. Spesielt i andre omgang stengte Sørmo butikken fullstendig på sin side. 

Fem minutter før pause skapte KBK et par gode muligheter. Kalludra mottar ballen i mellomrommet, og spiller Bamba fint gjennom. Spissen avslutter fra litt skrå vinkel, men Rossbach er med på notene og varter opp med en god benparade. 

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0 etter en jevn omgang. 

2.omgang

Odds ballklubb tar regien fra start også i 2.omgang. KBK ligger derimot disiplinerte og jobber steinhardt hele veien.

Hjemmelaget fortsetter å komme til innlegg, men KBK forsvarer seg heltemodig. Baranov er involvert i et par situasjoner hvor publikum roper på straffe, men dommeren slår ut med armene og spillet går videre begge gangene. 

Etter 61 minutter gjør KBK sitt første bytte. Ut går Liridon Kalludra, inn kommer Mido Diop. Mido gjorde forøvrig en meget god figur etter at han kom inn. 

Etter 66 minutter varter Sean McDermott med to redninger på rappen når Odd er farlig frempå. Først prøver Ruud seg på volley fra 5 meter, men skuddet reddes. I situasjonen like etter får Lauritsen mye plass på bakre, men avslutningen fra skrått hold reddes også av McDermott, som sto en god kamp for KBK i dag. 

Etter 68 minutter kommer Sondre Sørli inn for Torgil Gjertsen. Den lokale unggutten spiller med selvtillit etter innhoppet, og er god offensivt den siste halvtimen.

74 minutter ut i kampen smeller det plutselig i favør de mørkeblå. KBK jobber frem en corner som Aasmundsen prikker perfekt på pannebrasken til Bendik Bye. Spissen gjør alt rett og stanger ballen bak en forfjamset Sondre Rossbach. Vi tar ledelsen i Skien! 

Bamba show 

Kun 6 minutter etter den første scoringen, kommer KBK igjen. Denne gangen er det Dao Bamba som gjør absolutt alt på egenhånd. 

Dao får ballen ute til høyre og setter fart mot Hagen og Bergan. Han går og går og går, og smetter til høyre forbi Hagen. Bergan forsøker desperat å takle, men Bamba sniker seg forbi og er iskald alene med keeper. Chipper ballen elegant forbi Rossbach og fullfører en fantastisk soloprestasjon. Vi leder 2-0 på Skagerak Arena!

I det 83 minutt må Dan Peter Ulvestad gi seg - inn kommer Joakim Bjerkås som virker konsentrert og skjerpet når han får sjansen. Smeller til i duellene fra start, og gjør en god figur i forsvar det siste kvarteret. 

Hjemmelaget reduserer på tampen av kampen, men KBK kjemper som løver og holder ledelsen helt inn. En meget sterk seier borte mot Odds Ballklubb for KBK, og deilige 3 poeng!

Nå er det en ukes pause i Eliteserien, før vi tar i mot Molde FK på Kristiansund stadion den 9.juni. Kampen er utsolgt, og vi er klare til kamp - er du?

Annonse fra Eliteserien: