Luftens baron og KBK med kanonseier

KBK avgjorde den enormt viktige kampen allerede i 1.omgang

Annonse:

Alle snakket om kampen som ingen hadde råd til å tape - KBK viste enorm lagmoral og vinnermentalitet da de knuste Tromsø 4-1 på Kristiansund stadion.

Dagens XI: McDermott, Coly, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak, Øby, Mendy, Hopmark, Gjertsen, Mendy, Stokke.

Reserver: Knezovic, Gjesdal, Mido, Hoseth, Rønningen, Økland, Bamba.

1.OMGANG

KBK virket aldri i tvil under gårsdagens kamp mot Tromsø IL. Det var et ærgjerrig og sultent hjemmelag som tok tak i kampen fra første stund. 

Allerede etter 8 minutter fikk Kristiansund stadion noe å juble for. Christoffer Aasbak slår et glimrende frispark inn i boks, hvor Benjamin Stokke ruver i luften og styrer inn dagens første scoring med pannebrasken. 1-0 og pangstart for de mørkeblå.

Etter scoringen er det lenge jevnspilt - uten at noen av lagene kommer til de helt store sjansene. Man sitter allikevel med følelsen av at KBK har god kontroll på gjestene fra «Nordens Paris»

Etter 36 minutter kommer derimot den meget viktige 2-0 scoringen for hjemmelaget. KBK trykker Tromsø bakover i banen, og får til slutt spilt seg inn i bortelagets 16-meter. Stokke fører med seg ballen før han slipper kula videre til Mendy, som gjør alt riktig og setter ballen kontant i lengste hjørne. Uglan og resten av publikum tar fullstendig av! Magisk stemning. 

KBK fortsetter å trykke på inn mot pause, og skaper flere gode sjanser.

Når klokka viser 45 minutter + tillegg begynner publikum å gjøre seg klare for pause. Det virker også som om Tromsø er i pausemodus - KBK utnytter dette og straffer tromsøværingene knallhardt.

En meget god Liridon Kalludra får god tid ute på venstresiden, og prikker inn et presist innlegg på bakerste stolpe. Hvem er det som stiger til værs og stanger inn 3-0? Det er selvfølgelig tankspissen, Benjamin Stokke! Spissens andre scoring for dagen, og KBK får stående applaus på vei inn til pause. 

Tromsø hang rett og slett ikke med i store deler av 1.omgang. KBK var meget effektive fremover, i tillegg til at hjemmelagets forsvar sto frem som bunnsolide. 

2.OMGANG

Christian Michelsen og hans lag hadde helt tydelig vært offensive i pausepraten, for hjemmelaget åpnet 2.omgang med å gå rett i strupen på et vaklende bortelag. 

Torgil Gjertsen satte opp farten, og passerte både en og to mann før han ladet venstreslegga og dunket en markkryper i lengste hjørne. 4-0 til KBK etter knappe 2 minutter inn i 2.omgang. 

"Det e vi, som e, fra Kristiansund" runget over Kristiansund stadion fra de drøyt 3700 publikummerne. 

Like etter Gjertsen sin scoring, er venstrekanten på farten igjen. Den fotrappe trønderen fosser nedover sidelinjen, og slår et meget godt innlegg på bakerste stolpe hvor Coly har løpt seg fri og bare skal bredside ballen i mål - til backens store fortvilelse setter han ballen over fra 1-meters hold. KBK veldig nære med å øke til 5-0 der. 

Etter Coly sin sjanse roer tempoet seg betraktelig i kampen. Mye trilling av ball på tvers og bakover, og KBK ser ut til å tråkke litt på bremsen. På tampen av kampen får Tromsø et par store sjanser, og til slutt skal de også få hull på byllen. På overtid krangler Mikael Ingebrigtsen seg fri i 16-meteren og setter ballen forbi Sean McDermott, som forøvrig sto en meget trygg og god kamp for KBK.

Scoringen er omtrent det siste som skjer i kampen, og dommer Tom Harald Hagen blåser av til trampeklapp fra hele Kristiansund stadion. KBK-TIL 4-1. 

3 enormt viktige poeng, med en fantastisk prestasjon i bunn. Nå gjelder det å ta med seg den gode energien inn mot kampen mot Lillestrøm på Åråsen stadion neste helg. 

Bilder F.Bjerkås 

Sammendrag:


Annonse fra Eliteserien: