KBK scoret alle målene i 3-2 seieren mot FK Haugesund

Etter et knepent tap på Ullevål stadion i forrige uke, var det ingen tvil om at KBK aller helst burde ta 3 poeng i gårsdagens kamp mot Haugesund - og du verden som guttene innfridde når det gjaldt som mest.

Christian Michelsen startet med følgende 11 spillere: McDermott, Coly, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak, PE Ulvestad, Kalludra, Qaka, Rønningen, Stokke, Bamba.

Reserver: Månsson, Bjerkås, Hopmark, Sørli, Økland, Mendy, Torske.

1.OMGANG

KBK starter kampen med å vise innsats og vilje fra første minutt. Det er helt tydelig at Michelsen har gitt klar beskjed om at krigen skal vinnes hver eneste kamp før man begynner å etablere fin-spillet.

Da er det ganske selvsigende at det tar tid før sjansene kommer. De første 30 minuttene skjer det så og si ingenting på Kristiansund stadion. Mot slutten av omgangen begynner det derimot å ligne på noe. Begge lag ypper seg fremover, og man kan føle at det er noe på gang.

KBK står for omgangens klart største sjanse, og det er Liridon Kalludra som er arkitekten. Den lille teknikeren gjør en flott vending på hjørnet av boksen og smeller ballen på innsiden av krysstangen og ut. Der trodde mange at det sto 1-0 til hjemmelaget.

Lagene tusler dermed inn til pause med 0-0 på tavlen.

2.OMGANG

Publikum har såvidt rukket å kommet seg tilbake til setene sine før Kristiansund stadion eksploderer i glede. 28 sekunder inn i 2.omgang drar Benjamin Stokke seg løs og smeller ballen inn i nettet bak en forfjamset Bråtveit. 1-0 og pangstart for KBK!

Etter 50 minutter må Kalludra byttes ut på grunn av en skade. En meget bra gjennomført kamp av vår nummer 9. Inn som erstatter kommer Sondre Sørli, til stor jubel fra publikum og Uglan.

Like etter byttet blir det dramatikk i KBK-leiren. Huseklepp slår inn fra kanten og McDermott går opp for å fange ballen. I det han tar ballen i fast grep blir han dyttet av en motspiller og mister ballen inn i eget mål. Dommer Trond Ivar Døvle godkjenner målet til store protester fra KBK spillerne. 1-1, og  vi er like langt.

Det skal ikke ta mer enn 8 minutter etter utligningen, før KBK igjen kan juble hemningsløst. Og det er innbytteren som gjør det. Sondre Sørli skrur på turboen, dribler av et par mann før han banker ballen utagbart ned i hjørnet. For en enkeltmannsprestasjon! 2-1 til KBK.

Men så var det dette med mål etter mål ...

Knappe 4 minutter etter at Sørli sender KBK i ledelsen, kommer Haugesund nok en gang tilbake. Også denne gangen er det en KBK spiller som er sist på ballen. Vår kaptein Dan Peter Ulvestad er uheldig i det han prøver å klarere et innlegg, og tupper ballen inn i eget mål. 65 minutter spilt, og det står 2-2. Fire scoringer på 20 minutter var det ingen som så for seg etter en sjansefattig 1.omgang.

Christian Michelsen gjør noen bytter etterhvert, og velger å la Qaka og Bamba hvile. Inn kommer Hopmark og Mendy.

Og er det noen gang det har vært berettiget å bruke uttrykket 'coaching i verdensklasse' så er det vel nettopp denne dagen. i det 84 minutt kommer Rønningen seg rundt på kant og slår et godt innlegg. Mendy har luktet situasjonen for lengst, og gjør alt riktig når han går opp og stanger inn seiersmålet for KBK. 3-2 og det bryter ut fullstendig kaos i form av jubel både på banen og tribunen. Elektrisk stemning!

5 mål på drøye 40 minutter i 2.omgang, og KBK scoret samtlige - selv om 2 av de var i feil ende av banen. Laget for lidenskap viser enorm karakter, og gir aldri opp. 3 nye poeng i bagasjen og vi bykser opp til 13.plass i ligaen.

NB! Førstkommende onsdag møter vi Verdal på bortebane til 2.runde i NM. Kampstart klokken 18:00.

Neste kamp i serien er på hjemmebane mot Sogndal, søndag 28.mai. Sikre deg billett til kampen allerede nå - kjøp HER.

Bilder:F.Bjerkås