Sen straffe senket KBK

KBK dominerte kampen både før og etter hvilen, men Stabæk var laget som fant veien til nettmaskene

Endelig var det duket for hjemmekamp på Kristiansund stadion igjen. Stabæk, som lå på sisteplass på tabellen før dagens kamp, var langt i fra det førende laget i dagens kamp. Allikevel, mål vinner fotballkamper, og Stabæk scoret kampens eneste i det 89' minutt. KBK taper sin første hjemmekamp siden august i fjor, i et oppgjør hvor man skaper nok til å vinne kampen.

Laget som startet: McDermott, Sørmo, Coly, DP Ulvestad, Aasbak, PE Ulvestad, Diop, Cirak, Gjertsen, Bye, Kastrati.

Innbyttere: Mbaye, Gjesdal, Sørli, Amang, Kalludra, Olsen, Isaksen.

KBK best fra start

KBK var det førende laget gjennom hele 1.omgang, og var påskrudd fra første spark på ballen. De slet riktignok med å skape de helt store sjansene, men presset mot Stabæk-målet økte sakte men sikkert utover omgangen.

Straffebom

I det 27.minutt treffer Gjertsens pasning en Stabæk-hånd inne i 16-meteren, og dommer Sigurd Smehus Kringstad blåste korrekt for straffespark. Flamur Kastrati, som til vanlig er sikker som banken fra 11-meteren, skyter dessverre utenfor denne gangen. Uglan viser allikevel sin støtte med å synge spissens sang! Godt å både se og høre.

Knappe 4 minuter etter straffen, kolliderer Kastrati med Stabæks Vadim Demidov. Førstnevnte blir liggende i flere minutter på gressmatten, og må ha medisinsk behandling før han blir fraktet av banen på båre. Bildene viser at Kastrati fikk seg en solid trykk i hode/nakke-regionen, vi håper det går bra med hærføreren, og sender varme tanker om rask og god bedring!

Thomas Amang kommer inn som innbytter for Flamur Kastrati.

KBK fortsetter kjøret mot Stabæk-målet, og får corner på corner. Vi teller hele 10 cornere til KBK i 1.omgang, dessverre klarer vi ikke å omsette noen av de til scoring. Coly er nærmest da han får stå alene på bakerste stolpe, men svikter dessverre i avslutningsøyeblikket.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Begge lag farlige frempå etter pause

Etter pause åpner kampen seg litt mer, og det er Stabæk som får den første store muligheten. Vetlesen spiller flott førtifem grader mot Brynhildsen, men fra fem meter skyter sistnevnte rett over krysset. Meget stor sjanse!

I det 57' minutt er det KBK som er centimetere unna å ta ledelsen på Kristiansund stadion. Aasbak slår et langt frispark som Dan Peter Ulvestad forlenger i stolpen og ut fra nært hold. Der var det mange som trodde at det ble scoring!

I det 68' minutt kommer Liridon Kalludra inn for Pål Erik Ulvestad.
I det 85' minutt kommer Egilsson Olsen inn for Thomas Amang.

Det blir rotete fra begge lag mot slutten av 2.omgang, og de store sjansene uteblir. Når det ser ut til å gå mot 0-0, kommer Stabæk på en sjelden visitt mot KBKs boks. Frank Boli setter på turboen, og utfordrer KBK-forsvaret helt på egenhånd. Til slutt tråkler han seg helt gjennom til Sean McDermott, som ender med å felle spissen. Straffe til Stabæk i det 89' minutt. Boli tar straffen selv, sender McDermott feil vei og blir matchvinner! Blytungt for KBK, som fortjente poeng i dag.

Nå gjelder det å omstille seg, samt rette fokus på cupkampen mot Odds Ballklubb allerede på onsdag. Den kampen går også på hjemmebane - nå skal vi sammen mobilisere og slå tilbake!

Billettsalget til nevnte kamp åpnes tirsdag 25.juni klokken 08:00.

Vi håper å se så mange som mulig på kamp, og lover å gjøre alt for å gå videre i NM!