Sensasjonell sesong

KBK tok alle poengene i Haugesund, og endte dermed opp på utrolige 7.plass i lagets første sesong i Eliteserien

Annonse:

10 seire, 10 uavgjort og 10 tap. Det er fasit etter KBK sin første sesong i Eliteserien. Med imponerende 40 poeng plasserte KBK seg på øvre halvdel på tabellen, i en sesong hvor de fleste medier og eksperter dømte oss nord og ned. KBK tok en kruttsterk 3-2 seier på Haugesund stadion i går, og viste karakter fra start til slutt i et rufsete vær på vestlandet. Sondre Sørli, Torgil Gjertsen og Daouda Bamba scoret 3 vakre mål - det sikret at KBK rykket opp fra 10. til 7.plass på tabellen. En sensasjon av de sjeldne, sett ut i fra forutsetningene KBK hadde før årets debutsesong i Eliteserien. 

Det e vi! 

Og la det være ingen tvil; dette er så til de grader en lagseier. En oppgave Kristiansund og Nordmøre har løst sammen. Alt fra utrettelig dugnad og frivillig-arbeid, til dere som har gitt alt på tribunen, sponsorer og støttespillere - og ikke minst, dedikerte ansatte, trenere og spillere som har fått all den support man kunne drømme om. 

Den 12.mann

I snitt har KBK hatt 3.824 tilskuere på sine hjemmekamper i Eliteserien denne sesongen. I tillegg til dette har vi hatt et vanvittig godt oppmøte på bortebane også. KBK holder rekorden i årets Eliteserie for antall bortesupportere i en enkeltkamp. Vi tenker selvfølgelig på når Nordmøre fylte opp busser, hurtigbåt og biler, og med det fylte opp samtlige tre bortefelt på Lerkendal stadion, som eneste lag i serien i år.

Uten et elektrisk publikum i ryggen hver eneste kamp, hadde 7.plass i lagets første sesong i Eliteserien vært enda mer utenkelig. Trenerteamet i KBK, bestående av Christian Michelsen, Joakim Klæboe, Ole Olsen og Trond Hjelle hadde nok ikke aldri sett for seg en slik sluttplassering da sesongen ble sparket i gang. Desto mer fantastisk føles det nå. Hovedtrener Christian Michelsen har hele tiden uttalt i media at man får som fortjent til slutt. Tabellen er nå ferdigskrevet, og den lyver ikke. 

Torgil Gjertsen ble intervjuet etter kampen i går, og måtte innrømme at ting har gått enda bedre enn han kanskje forventet ved sin ankomst i sommer. Laget lå på kvalifiseringsplass da trønderkometen ankom Baillbyen - siden den gang har det kun gått en vei. Oppover. Gjertsen smilte fra øre til øre i gårsdagens intervju, og mente kanskje at laget nå hadde lagt lista vel høyt foran neste sesong. Det kan nok mange være enige i - men nå gjelder det å nyte øyeblikket. Det har vi fortjent. 

Eliteserien 2018

Og ordet "vi" kan ikke legges nok trykk på. KBK er en klubb for alle, og uten felleskapet, lidenskapen, det gode samarbeidet og «vi-følelsen» er KBK ingenting. Dette skal vi bygge videre på, for å fortsette å kunne skape glede og fantastiske øyeblikk som setter Nordmøre på kartet. 

I kveld arrangeres «Fotballfesten» på Ullevaal stadion som vil bli TV-sendt fra klokken 20:30 til klokken 22:10 på TV Norge. 

Christian Michelsen er nominert i kåringen av «Årets trener» og Sean McDermott vil også være tilstede da han er nominert i kategorien «Folkets spiller» 

Kaptein Dan Peter Ulvestad er også på plass i hovedstaden for å representere Kristiansund Ballklubb. 

KBK ønsker å takke alle og enhver for all støtte i årets sesong - vi gleder oss enormt mye til seriestart igjen allerede i mars 2018. Velkommen skal dere være, alle og enhver! 

«Det e vi, som e, fra Kristiansund!»

Foto: NTB Scanpix

Annonse fra Eliteserien: