Sliteseier mot Stabæk

KBK viste nok en gang vilje og tæl da Stabæk ble slått 1-0 foran et gnistrende Kristiansund stadion

De fleste er fullt klar over det, men ikke mange tør å snakke så mye om det. Tre poeng i disse hjemmekampene er og blir livsviktig. Derfor smaker det ekstra godt når vi klarer å dra i land 3 poeng på en litt dårlig dag. KBK viste en vinnermentalitet og krigervilje som få kan matche i gårsdagens kamp mot Stabæk.

Startoppstilling: McDermott, Coly, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak, Hopmark, Øby, Gjertsen, Kalludra, Mendy Stokke.

Reserver: Knezovic, Bjerkås, Økland, Mido, PE Ulvestad, Sørli, Bamba.

1.OMGANG

Standarden ble satt i løpet av få minutter etter kampstart på Kristiansund stadion i går kveld. Andreas Hopmark klinket til med en takling det luktet svidd av, og viste med det at hjemmelaget ikke hadde tenkt å gi Stabæk noe gratis denne kampen.

KBK åpnet friskt, og virket pigge når de angrep. Etter 13 minutter skjer det som får 3874 tilskuere til å ta fullstendig av på tribunen. KBK byr på flott angrepsspill når Stokke trer gjennom Gjertsen i 16-meteren. Kantspilleren avslutter i steget fra skrå vinkel til venstre i feltet, og triller inn sin andre scoring siden han kom til Mørekysten i sommer. 1-0, og KBK får en pangstart på kampen.

7 minutter etter at KBK tar ledelsen, kan man derimot høre et stort sukk fra tribunene. Aasbak kommer på etterskudd, og legger Vetlesen i bakken inne i egen 16-meter. Straffe til Stabæk.

Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo trer frem for å ta straffen. Spissen prøver å vente ut Sean McDermott, men sisteskansen er med på notene - går riktig vei og redder straffen! Full kok og enorm jubel på tribunene.

Etter straffebommen roer kampen seg litt ned. Ingen av lagene klarer å produsere noen nevneverdige sjanser frem mot pause, og KBK går i garderoben med ledelse.

2.OMGANG

Andre omgang starter i samme spor som slutten av første. KBK kommer til et par halvsjanser det første kvarteret, men det er Stabæk som skal stå for den aller største. Brochmann fyrer av et skudd som McDermott må gi retur på - både Ohi og Rubin er nære scoring når de stuper frem på returen. En meget god McDermott er meget kjapt ute og avverger. En stor Stabæk-sjanse.

Utover i omgangen tar Stabæk mer og mer over banespillet. Laget fra Bærum spiller seg til flere sjanser, men et heltent hjemmelag ofrer liv og lemmer i duellspill og blokkeringer foran eget mål.

I det 72.minutt foretar Michelsen og hans treneream et dobbeltbytte. Mendy og Kalludra går ut, og blir erstattet av Mido og Pål Erik Ulvestad.

KBK forsvarer seg heroisk hele veien inn mot et godt Stabæk-lag. Bortelaget kommer gang på gang, men hjemmelaget nekter de scoring. Publikum er oppe på føttene flere ganger mot slutten, og maner hjemmelaget til å gå i krigen. Laget for lidenskap responderte fantastisk, og sammen kunne både publikum, spillere og trenerapparat til slutt juble hemningsløst for 3 nye poeng.

Den 12.mann skal så absolutt ha sin del av æren av gårsdagens sliteseier mot Stabæk - tusen takk for støtten!

Neste kamp ut for KBK er borte mot Brann på Brann stadion førstkommende fredag. Vi håper å se så mange supportere som mulig på tribunen i byen mellom de syv fjell. Billetter til bortefeltet til denne kampen kan kjøpes HER

Bilder: F.Bjerkås