Sterkt bortepoeng mot Vålerenga

Bent Sørmo scoret sitt første eliteseriemål, og sørget for et sterkt bortepoeng mot Vålerenga

KBK tok turen ned til Oslo for andre gang denne uken, etter å ha spilt mot Manchester United foran et fullsatt Ullevaal stadion tirsdag kveld. I dag var motstanderen Vålerenga i serien, etter en lengre sommerpause for begge lag.

Laget fra Kristiansund startet med følgende 11 spillere:

McDermott, Sørmo, Psyché, DP Ulvestad, Aasbak, Bye, PE Ulvestad, Cirak, Sørli, Gjertsen, Amang.

Innbyttere: Mbaye, Kalludra, Olsen, Gjesdal, Sivertsen, Isaksen, Hoven.

Uglan Øst hadde mobilisert bra på bortefeltet, og var nok spent på å se om sitt eget lag hadde klart å snu fokus etter Manchester-kampen. Det var det ingen tvil om, for KBK var påskrudd fra start!

Pangåpning av KBK

KBK-spillerne var tydelig påskrudd fra start, og etter 7 minutter skaffer Gjertsen frispark ute på høyresiden. Christoffer Aasbak svinger frisparket nydelig inn i boksen, hvor Christophe Psyché er først på ballen. Stopperen stanger ballen i tverliggeren, og på returen er Sørmo våken. Backen dunker ballen i nettet via Kristoffer Klaesson og KBK tar en tidlig ledelse!

Kampen er jevn i 1.omgang, men bortelaget forsvarer seg mesterlig. Vålerenga skaper sin første store sjanse i det 40.minutt. Hjemmelaget ruller opp på venstre side med Bård Finne, som slår inn langs bakken. Kaptein Dan Peter Ulvestad blokkerer første forsøk, og Juarez sitt andre forsøk går heldigvis langt over. Litt panikk i boksen, men KBK slipper unna med skrekken.

I tilleggstiden av 1.omgang får KBK en enorm sjanse til å øke ledelsen. De hvitkledde varter opp med vakker angrepsfotball da Gjertsen mottar ballen like utenfor 16-meteren og trer Bye vakkert gjennom på én berøring. Kantspilleren får god tid alene med keeper, men setter ballen utenfor! Bendik Bye holder hendene til hodet, og vet han burde ha utnyttet den muligheten bedre.

Vålerenga går rett i angrep etter KBKs store sjanse, og denne gangen er det vår bakerste mann, Sean McDermott som viser seg frem fra sin aller beste side. Vålerenga får slått inn fra høyre, hvor Vilhjalmsson er først på ballen. Spissen får til en god heading som er på vei inn helt nede ved kroken, men McDermott er lynhurtig nede og får en hånd på ballen. Mesterlig keeperspill fra øverste hylle!

Begge lag nære scoring før pause, men 0-1 står seg til pause.

Displinert KBK etter pause

Vålerenga prøver det de kan for å sette KBK under press etter pause, men KBK klarer å holde kampen i sitt spor.

Vi gjør vårt første bytte for dagen i det 52.minutt. Ut går Thomas Amang, inn kommer Liridon Kalludra.

Vålerenga har mest ball utover omgangen, men KBK snører godt igjen bakover i banen. Og det er de hvitkledde som får den første og største muligheten også i 2.omgang. Kalludra drar seg inn fra høyre og curler ballen mot lengste kryss. Ballen går i en vakker bue utenfor rekkeviddet til Kristoffer Klaesson, men blir hindret av metallet! Centimetere unna scoring for svensken.

Vålerenga utligner på dødball

I stedet for at KBK øker ledelsen, er det Vålerenga som plutselig utligner. Finne slår et fantastisk innoverskrudd frispark. På 6-7 meter rager Vilhjalmsson høyest og sørger for balanse i regnskapet! Litt for passiv i markeringsspillet vårt, der.

I det 79.minutt gjør KBK-benken sitt andre bytte for dagen. Haris Cirak går ut, inn kommer Jesper Isaksen.

Nok en kanonredning fra McDermott holder KBK inne i kampen

I det 81.minutt varter Sean McDermott opp med nok en fantastisk redning. Juarez slår knallhardt inn langs gresset og på 5-meteren kaster Dønnum seg frem og styrer ballen mot mål. McDermott står helt riktig plassert og får opp en rask venstrearm som hindrer scoring. Sisteskansen holder oss inn i kampen!

KBK nære ved å ta alle poengene på slutten

I det 85 minutt er det KBK som får sjansen som kan vinne kampen. KBK kontrer og Bye slipper perfekt til Gjertsen som kommer bakfra. Kantspilleren avslutter på direkten, men klarer ikke overliste VIF-keeperen. Enorm sjanse for den fotrappe trønderen!

KBK holder unna i sluttminuttene, og sikrer et knallsterkt bortepoeng mot Vålerenga. 1-1 slutt.

Takk til alle som møtte opp for å støtte oss på Intility Arena - dere er gull verdt!