Det ble ikke mye å juble for da KBK tapte 5-1 mot Sarpsborg 08

Søndag kveld var det duket for nok et interessant oppgjør. Denne gangen mot Sarpsborg 08 hvor vår tidligere trener, Geir Bakke nå er trener.

KBK stilte med følgende 11 fra start: Månsson, Coly, Baranov, Hopmark, Gjesdal, Sørli, Økland, Qaka, Kalludra, Mendy, Stokke.

Innbyttere: Knezovic, Aasbak, DP Ulvestad, Rønningen, Torske, Lekaj.

De fleste forventet at dette skulle bli en tøff kamp for Kristiansunderne, men at det skulle ende 5-1 var det vel ikke mange som så for seg.

1.omgang

Sarpsborg 08 åpnet i et forrykende tempo, og KBK slet med å henge med i store perioder av kampen.

Presset resulterte også i store sjanser, og etter kun 14 minutter tok hjemmelaget ledelsen.

Sarpingene kjørte på videre, og etter 33 minutter økte de til 2-0 etter et innlegg fra høyrekanten. Keeper Conny Månsson var etter headingen, men klarte ikke å hindre ballen i å gå inn.

Etter 2-0 målet kom KBK litt mer med i kampen, og klarte å stabilisere seg uten å slippe til flere store sjanser før pause.

2.omgang

Christian Michelsen hadde tydelig gitt laget noen oppmuntrende ord i pausen, for kun etter 1 minutt inn i 2.omgang svarer KBK og reduserer til 2-1. Coly avanserte fint opp på høyresiden og fikk slått et hardt innlegg, som endte med at Sarpsborgs Joackim Jørgensen beinet ballen i eget mål. Selvmål, og game on!

Etter scoringen blir Sarpsborg litt mer passive i angrep, men KBK klarer ikke å feste grep om kampen for å true ledelsen til hjemmelaget nevneverdig.

I stedet er det Sarpingene som øker ledelsen. Nok et innlegg blir slått inn i KBKs 16-meter, og markeringen svikter da Matti Lund Nielsen får styre inn 3-1 med pannebrasken.

Michelsen tar grep etter scoringen, og setter inn friske bein i form av Pål Erik Ulvestad og Jonas Rønningen. Ut gikk Økland og Sørli.

Etter 71 minutter blir vondt til verre da Baranov rekker hånden i været og må byttes ut med en skade. Dan Peter Ulvestad som nylig er blitt skadefri etter en kraftig overtråkk kommer inn som erstatter.

Etter 3-1 målet virker det litt som om luften går ut av KBK-ballongen, og Sarpsborg øker til både 4 og 5-1 mot slutten av kampen som også blir sluttresultatet.

En brutal bortekamp for KBK - denne kampen ønsker vi å glemme så fort som mulig.

Nå handler alt om å ta poeng mot Strømsgodset som kommer på besøk til Kristiansund stadion førstkommende søndag, 30.04.