Straffebom og rødt kort i kveldens tap mot Vålerenga Fotball

Det ble ikke den åpningen på sesongen som alle hadde ønsket seg.

KBK tapte 1-0 mot Vålerenga i et jevnt oppgjør hvor ingen av lagene imponerte.

Michelsen og hans team startet med følgende lag i kveldens kamp: McDermott, Coly, DP Ulvestad, Hopmark, Aasbak, Aasmundsen, PE Ulvestad, Kalludra, Gjertsen, Stokke, Bamba.

Jevn batalje

Både KBK og Vålerenga bar litt preg av nerver i starten av oppgjøret. Vålerenga tok allikevel initiativet i første omgang på Kristiansund stadion. Oslo-laget fikk også den første sjansen, da Magnus Lekven kommer seg fri i 16-meteren, men skuddet blokkeres mesterlig av en oppofrende Aliou Coly.

Like etter Vålerengas sjanse er KBK farlig nære å ta ledelsen i andre enden. KBK fosser i angrep, hvor til slutt Torgil Gjertsen blir spilt fri inne i 16-meteren. Alene med Adam Kwarasay bommer dessverre Gjertsen totalt på avslutningen.

Reddet av tverrliggeren

Rett før pause trodde de aller fleste at Vålerenga skulle ta ledelsen. Etter et langt innkast kaster Ivan Näsberg seg frem på et langt innkast, ballen går så i en bue over en utspilt Sean McDermott, men heldigvis går ballen i tverrliggeren og ut.

Vålerenga trykket til også fra start i andre omgang, og fikk etterhvert lønn for strevet. Sam Johnson er på rett plass til rett tid etter et frispark, og pirker inn 1-0 fra fem meter.

Alle trodde KBK utlignet

Det tok derimot ikke mange minuttene før KBK skulle få sjansen til å utligne til 1-1. Etter en duell i 16-meteren, faller Stokke overende - dommeren dømmer straffespark.

Stokke velger å ta straffen selv, men sklir i det han tar straffesparket. Ballen går i mål, og hele Kristiansund stadion jubler for scoring - dommeren vil det derimot annerledes.
Det viser seg at Stokke berørte ballen to ganger i det han sklir, og scoringen blir dermed annullert.

KBK klarer å skape en liten sluttspurt mot Vålerenga, men laget fra Oslo bruker tiden godt - og  vinner til slutt 1-0 på Kristiansund stadion.

Etter at kampen er over blir Aliou Coly utvist etter krangling med en Vålerenga-spiller. En tung dag på jobben for KBK.

Vi gleder oss derimot over at det ikke er mange dager til vi skal opp til Lerkendal stadion for å røve med oss poeng fra Rosenborg BK. Ingen grunn til å henge med hodet, vi kommer sterkere tilbake på hjemmebane!

Bilder:F.Bjerkås