KBK tok regien fra start til slutt og bydde opp til festfotball på hjemmebane foran et fullsatt Kristiansund stadion

Etter et par uker med nedbør, ble det endelig oppholdsvær og nydelige spilleforhold da KBK tok i mot Tromsø på Kristiansund stadion søndag kveld.

Dagens XI: McDermott, Sørmo, Psychè, DP Ulvestad, Aasbak, Hopmark, Mido, Kalludra, Gjertsen, Bye, Kastrati.

KBK viste at de ønsket å vinne fra første spark på ballen

Et gnistrende og utsolgt Kristiansund stadion leverte enormt fra første sekund. KBK var tydelig tente og kjørte kampen fra start.

Etter knappe 6 minutter får KBK kampens første målsjanse - og den er stor! De mørkeblå spiller seg fint frem ved Liridon Kalludra, som sender en fin stikker på tvers i feltet til Gjertsen som avslutter via en Troms-spiller, i stolpen og ut.

Hjemmelaget fortsetter å dominere, og presser høyt mot et Tromsø-lag som sliter med å få spilt seg ut fra egen halvdel.

Den første halvtimen har KBK overtaket på kampen, men Tromsø jobber godt - og slipper ikke til så mange sjanser i mot.

Etter 35 minutter skaffer Torgil Gjertsen KBK frispark på 30 meter ute til venstre. Aasbak slår hardt inn på bakerste hvor kaptein Dan Peter Ulvestad smeller ballen tilbake inn i feltet. Der venter Liridon Kalludra som demper og kliner ballen i vinkelen. 1-0 og Kristiansund stadion eksploderer. En praktscoring av den svenske teknikeren!

KBK fortsetter å dominere etter scoringen, og er mye nærmere 2-0 enn hva Tromsø er utligning. Flamur Kastrati får blant annet en gigantisk sjanse rett før pause, men avslutningen stryker dessverre stolpen.

Mer action blir det ikke, og lagene går til pause med en svært fortjent ledelse til hjemmelaget.

Jevn åpning på andre omgang

KBK har erfart tidligere at man ikke kan slippe seg ned i andre omgang. Sist gang vi ble vitne til det var i forrige runde mot Ranheim når trønderne slo tilbake og snudde kampen på Extra Arena.

Denne gangen virker KBK mer årvakne fra start i andre omgang. Kampen har allikevel jevnet seg mer ut, og Tromsø er absolutt med i kampen.

I det 62.minutt gjør KBK sitt første bytte for kampen. Ut går Flamur Kastrati, inn kommer Simon Alexandersson. ↔

Simon har mange gode løp etter at han kommer inn og markerer seg bra.

KBK skrudde på turboen

I det 66.minutt er det nok en gang duket for at taket løftes på Kristiansund stadion. Torgil Gjertsen mottar ballen i midtsirkelen, og setter fart. Lynvingen går, og går, og går, og går - til slutt må Tromsø sparke han ned for å få hurtigtoget til å stoppe. KBK får frispark på 20 meter. Gjertsen bestemmer seg for å ta det selv og skritter selvsikkert opp. Det skal vise seg å være en meget god avgjørelse. Trønderen curler ballen over muren utagbart ned i høyrehjørnet til Kongshavn! For et mål, og det står 2-0 til KBK.

Laget for lidenskap fortsetter å kjøre på, og snaue ti minutter senere får KBK straffespark etter at Bendik Bye gjør alt selv, før han blir felt i 16-meteren. Bendik Bye gjør som Gjertsen, tar det selv og er sikker som banken når han setter straffen kontant nede i hjørnet bak Kongshavn! 3-0 og KBK gjør som i fjor, leker seg med Tromsø!

Når KBK-toget først er i gang denne kvelden, har det tydeligvis aldri tenkt å stoppe. Nok en gang er det Gjertsen som er ute på tokt. Torgil Gjertsen drar seg forbi flere Tromsø-spillere innenfor 16-meteren, spiller en litt heldig vegg med Simon Alexandersson før han bredsider ballen uttagbart i vinkelen! Fantastisk scoring! 4-0, og fullstendig lekestue på Kristiansund stadion.

I det 83.minutt gjør KBK sine to siste bytter. Ut går Christoffer Aasbak og Bendik Bye, inn kommer Sondre Sørli og Erlend Sivertsen.

I det alle tror det er slutt på morroa, vil Kalludra det annerledes. Liridon plukker opp et svakt utspill fra Tromsøs keeper, avanserer mot mål og dunker ballen ned i det lengste hjørne. 5-0, og over 4000 tilskuere reiser seg i ekstase for å hylle laget sitt Et magisk og historisk øyeblikk - aldri før har KBK scoret 5 mål i en kamp i eliteserien.

Helt på tampen får Tromsø et trøstemål når Mushaga Bakenga spilles fri i bakrom, og chipper ballen elegant for en ellers bunnsolid Sean McDermott.

Reduseringen gjorde absolutt ingenting. Samtlige på stadion reiser seg og hyller laget lenge etter at dommeren blåser av kampen. 5-1 til Kristiansund Ballklubb over laget fra nordens paris.

Igjen skal vår 12.mann ha enormt med skryt. Publikum, og spesielt Uglan ga alt gjennom 90 minutter - vi har landets beste support i ryggen. Der finnes det ingen tvil, tusen hjertelig takk!

Nå er det landslagspause, før vi skal ned til Oslo å plukke nye poeng mot Vålerenga på Intility Arena søndag 21.oktober.