Uavgjort mot Vålerenga

Frisparkperle holdt til uavgjort mot Vålerenga

Det var et formsterkt Vålerenga som gjestet Kristiansund stadion i går kveld. KBK kjempet derimot meget bra, og sto godt i mot gjennom hele kampen. Det hele endte til slutt med poengdeling.

Christian Michelsen startet med følgende lag: McDermott, Bjerkås, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak, Økland, PE Ulvestad, Sørli, Rønningen, Bamba, Stokke.

Reserver: Knezovic, Coly, Hopmark, Kalludra, Ekpe, Torske, Lekaj.

1.OMGANG

Kampen startet tett og jevnt på Kristiansund stadion, som forøvrig ble spilt foran 4050 tilskuere i friskt og lett regnvær.

Vålerenga sto for kampens første sjanse. Zahid finter seg fri i feltet, og dunker til mot mål - men en god Sean McDermott gjør seg stor og redder mesterlig.

KBK kjemper seg kjapt inn i kampen, og er hissige på kontringer mot et Vålerenga-lag som står offensivt og høyt i banen. Etter en drøy halvtime utnytter KBK dette, og det blir høylytt på Kristiansund stadion. KBK kontrer og Rønningen jager et langt oppspill. Eliteseriens kjekkeste kommer først på ballen, og blir tatt av keeper Marcus Sandberg rett utenfor 16-meteren som bakerste mann. Hele stadion roper på rødt kort, men dommer Dag Vidar Hafsås lander på frispark og gult kort. En god avgjørelse sett i ettertid.

Christoffer Aasbak skritter selvsikkert opp for å ta frisparket, og curler deretter ballen vakkert i lengste hjørne. Klassescoring, og 1-0 til KBK. Scoringen var forøvrig venstrebackens første i Eliteserien. Vi gratulerer!

KBK kjører kampen etter scoringen, og burde kanskje ha ledet med mer til pause. Bamba kommer blant annet alene med keeper Sandberg to ganger etter flotte bakromsløp, men klarer ikke å overliste sisteskansen noen av gangene.

1-0 står seg til pause, i en omgang hvor KBK var det klart beste laget.

2.OMGANG

Lagene kommer ut etter pause, og det er Vålerenga som kommer best i gang. Laget fra Oslo får overtaket i banespillet, og det skal vise seg å gi resultater.

Etter 55 minutter skjer det som ikke skal skje. Lundström blir spilt fri på kanten og slår inn et flatt innlegg til Zahid som iskaldt avslutter ned i hjørnet bak en sjanseløs McDermott. Utligning og 1-1 på Kristiansund stadion.

Vålerenga dominerte banespillet nesten gjennom hele 2.omgang - KBK la seg dypt og ventet tålmodig på kontringer.

Hjemmelaget opptrådte derimot meget solid i forsvar, og Vålerenga kom nesten ikke til en målsjanse de siste 45 minuttene på Kristiansund stadion.

Sondre Sørli og Bamba skapte et par store sjanser i løpet av omgangen, uten at det resulterte i scoring.

Kampen ender 1-1, noe som kan sies å være et rettferdig resultat målt ut i fra målsjanser og kampbilde.

Kalludra, Ekpe og Hopmark ble byttet inn for KBK i 2.omgang.

Da er det fotballferie i Eliteserien, og KBK ligger på kvalifiseringsplass etter halvspilt sesong. Neste kamp går mot Rosenborg borte mot Lerkendal, lørdag den 5.august.

Bilder:F.Bjerkås