Om NEAS Akademiet

NEAS Akademiet er en arena for et spisset spillerutviklingstiltak på Nordmøre i alderen 11-19 år

Gjennom sine aktiviteter skal NEAS Akademiet kartlegge, påvirke, bidra til å utvikle og motivere unge spillere på Nordmøre uavhengig av klubbtilhørighet.

Lovende talenter på Nordmøre

NEAS Akademiet samarbeider tett med Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, også med tanke på videre aktivitet på kretsnivå, eventuelt videre på region- og landslagsnivå. I 2017 så vil vi samarbeide om alle nivå, inklusiv et nasjonalt G14-lag med Molde FK.

I 2016 har 5 grupper deltatt på våre aktiviteter. Dette gjelder årskullene 2000-2004. Den eldste gruppen har også arrangert en eliteturnering på hjemmebane hvor Rosenborg, Ålesund og Hødd deltok under fantastiske rammer denne våren. 2001 avsluttet sin bylagsserie i mars, mens 2002 og 2003 deltok i bylagsserien denne høsten. 2003 vil for øvrig avslutte denne til våren hvor vi møter Molde, Ålesund og Hødd.

Det har vært et svært givende og lærerikt år. Ca. 120 spillere i alderen 12-16 år har deltatt på våre tiltak med 1-2 ukentlige treninger. Denne aktiviteten er ikke bare kvalitetsmessig god, men også helt avgjørende for om vi greier å skape toppspillere fra egen region. Referanser på høyeste nivå er den eneste veien å gå.

— Leo Totev, utviklingsleder i KBK

I 2017 vil vi ta inn spillerne på et tidligere tidspunkt slik at vi får 1 år mer tid til påvirkning. Samtidig øker vi treningsdosene og etablerer en ekstra satsningsgruppe for 14- og 15-åringer. Denne gruppen har vi valgt å kalle Get-gruppa for å kunne være enda tydeligere på å skille de ulike nivåene i vår utviklingsmodell.

G16-spillere vil trene daglig, det samme med G19 som blir innlemmet under samme paraply som NEAS Akademiet fra 1.januar 2017. Det betyr at vi går fra 12-16 til 11-19 år kommende år.

NEAS Akademiet utvikler fremtidige fotballtalenter

Ringvirkningene av dette gjør at vi mer enn noen gang før tror på at vår modell vil gi resultater på sikt. NEAS Akademiet vil neste år bli profilert på Brann stadion, Lerkendal, Marienlyst, Viking stadion, Åråsen, nye Vålerenga stadion med flere..

Grunnet dette steget opp i toppen av norsk fotball ansetter vi trenere og utviklingsleder på heltid. Vi knytter til oss verdifull kompetanse fra høyskolemiljøene og ruster voldsomt opp vår satsing på lokal ungdom. Våre verdier er forankret i nettopp en bærekraftig utvikling der vårt arbeid er vinduet inn mot den profesjonelle verdenen.

Med alle gode grunner nevnt ovenfor ser vi derfor lyst på fremtiden!