Om NEAS Akademiet

NEAS Akademiet er en arena for et spisset spillerutviklingstiltak på Nordmøre i alderen 11-19 år

Gjennom sine aktiviteter skal NEAS Akademiet kartlegge, påvirke, bidra til å utvikle og motivere unge spillere på Nordmøre uavhengig av klubbtilhørighet.

2000/2001-laget på eliteturnering i 2016
2000/2001-laget på eliteturnering i 2016

NEAS Akademiet samarbeider tett med Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, også med tanke på videre aktivitet på kretsnivå, eventuelt videre på region- og landslagsnivå. Siden 2017 har klubben samarbeidet på alle aldersnivå, inklusiv et nasjonalt G14-lag med Molde FK.

I 2020 har vi et G19-lag som konkurrerer i kretsserien for senior herrer samt nasjonal juniorserie. G16-laget spiller i nasjonal guttelagsserie samt kretsserien for G19. Yngre spillere enn de tilknyttet G16-laget spiller i våre samarbeidsklubber på Nordmøre. De fremste spillerne i sine årskull fra 2006 til 2008 trener ukentlig utenfor sesongen med KBK gjennom NEAS Akademiet. Dette inkluderer bylagsserien for G13. Inntak for 2009-kullet er i oktober.

Klubben er også påmeldt nasjonale turneringer for 2005- og 2007-kullet som arrangeres i Oslo på senhøsten. Dette gir svært verdifulle erfaringer til spillerne på hvor de står sammenlignet med landets øvrige talentfulle fotballspillere.

Til sammen er det på gjennom året rundt 180 gutter og jenter som får påvirkning fra klubbens trenerkorps. Denne aktiviteten er ikke bare kvalitetsmessig god, men også helt avgjørende for om vi greier å skape toppspillere fra egen region. Vi er overbevisste om at referanser på det høyeste nivået tidlig nok er den riktige veien å gå.

Vi har gjennomført et svært spennende år hvor både gode tiltak i ungdomsfotballen samt A-lagets resultater bidrar til at Kristiansund Ballklubb har blitt en svært attraktiv klubb for spillere i vår region

— Leo Totev, utviklingsleder i KBK

KBK har også et tett samarbeid med Atlanten videregående skole hvor elever tilknyttet klubben får trene sammen på dagtid. Dette gir en åpenbar vinn-vinn situasjon med tanke på lagutvikling, individuelt fokus, belastningsstyring, fysisk trening og skadeforebygging samtidig som at man opprettholder et ambisiøst akademisk fokus. I 2020 har vi også for første gang en ren jentegruppe med tilhold i KBK kvinner.

"Broa til A-laget" har over tid blitt tettet gjennom arbeidet av toppspillerutvikler samt regelmessige signeringer av unge lokale spillere på profesjonelle kontrakter. To av disse av allerede rukket å debutere for klubben i Eliteserien henholdsvis som 16- og 17-åringer, og i tillegg blitt yngste målskårer på toppnivå i Norge på sju år. Andre lokale unggutter er på utlån til klubber i 2.divisjon for å få verdifull kamperfaring noen nivå opp fra rekruttlaget.

NEAS Akademiet bidrar til å utvikle fremtidige toppspillere
NEAS Akademiet bidrar til å utvikle fremtidige toppspillere

Ringvirkningene av dette gjør at vi mer enn noen gang før tror på at vår modell vil gi resultater på sikt. NEAS Akademiet er gjennom deltakelse i nasjonale serier og turneringer profilert på Skagerak arena, Lerkendal, Marienlyst, Viking stadion, Åråsen, Intility arena med flere..

Grunnet dette steget opp i toppen av norsk fotball har vi ansatt  trenere og utviklingsleder på heltid. Vi knytter til oss verdifull kompetanse fra høyskolemiljøene og ruster voldsomt opp vår satsing på lokal ungdom. Våre verdier er forankret i nettopp en bærekraftig utvikling der vårt arbeid er vinduet inn mot den profesjonelle verdenen.

Med alle gode grunner nevnt ovenfor ser vi derfor lyst på fremtiden!

Utviklingsavdelingen 2021:

Leonard Totev, Utviklingsleder
Sander Nyland, Topppspillerutvikler/Asst. A-lag
Anders Særvold, Hovedtrener G19/KBK2
Eirik Ranheim, Hovedtrener G16
Ola Bø Nyland, Spillerutvikler og trener skole/fotball G19
Eirik Andersen, Fysisk trener
Espen Næss, Keepertrener
Anne Lise Olsen, Trener skole/fotball J19
Johnny Bach, Trener J15
Fredrik Kleivli, Trener J12 & J13
Håvard Haugen, Trener J12 og J13
Odd Torske, Oppmann G19/KBK2
Alf Sæther, Oppman G19/KBK2
Frode Hoel, Oppmann G16

Annonse fra Eliteserien: