2-2 etter dramatisk avslutning

KBK og Sarpsborg 08 hadde hver sin omgang i en meget underholdende kamp, som til slutt endte med poengdeling

«Sommer på Nordmøre» sang Uglan ironisk på tribunen før kampstart mot Sarpsborg 08. Nordmøre viste seg absolutt fra sin beste side i går. Regn, vind og lukten av skumpisket sjø er stikkord for gårsdagens værrapport.

Christian Michelsen og hans trenerteam gjorde en rekke endringer på laget, fire dager etter cupseieren over Florø. Pål Erik Ulvestad og Amidou Diop sto over med henholdsvis gule kort og en kneskade, mens Aliou Coly, Liridon Kalludra og Jean Alassane Mendy var plassert på benken. De fem nye var Nikita Baranov, Jonas Rønningen, Olav Øby, Sondre Sørli og Daouda Bamba.

Nok en gang ble det masse scoringer og dramatikk på Kristiansund stadion til siste spark på ballen. Kampen endte til slutt uavgjort 2-2 etter lagene hadde èn god omgang hver.

KBKs utvalgte: McDermott, Bjerkås, DP Ulvestad, Baranov, Aasbak, Økland, Øby, Rønningen, Sørli, Stokke, Bamba.

Reserver: Knezovic, Coly, Gjesdal, Kalludra, Rødsand, Mendy, Gjertsen.

1.OMGANG

Starten av kampen bar preg av litt vær og vind, samtidig som at lagene ville bli litt kjent med hverandre. En jevnspilt åpning på Kristiansund stadion.

Etter 13 minutter skal allikevel pulsen øke kraftig for hjemmesupporterne. Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen kommer til innlegg fra høyre, det ender til slutt på hodet til vår egen Joakim Bjerkås som stanger ballen knallhardt i egen tverrligger. Heldigvis går ikke ballen i mål, og KBK får klarert. En god oppvekker for alle mann på Kristiansund stadion.

KBK ble kvikkere og kvikkere utover omgangen, og etterhvert fikk Sarpsborg 08 problemer med å holde følge. Fra 25 minutter og frem til pause handlet det aller meste om hjemmelaget.

KBKs første gode sjanse kommer ved et brasseforsøk fra Benjamin Stokke, avslutningen blir klarert og ender med corner. Stokke skal derimot få en ny sjanse på den påfølgende corneren. Etter en del klabb og babb inne i feltet får Stokke fyrt avgårde et skutt mot mål, men Sarpsborg får klarert ballen med nød og neppe til ny corner. Hele stadion kan føle at det nærmer seg en scoring..

På den påfølgende corneren kommer KBK enda nærmere. Bamba tar sats på første stolpe, og stanger ballen via keeper Kristiansen og på undersiden av tverrliggeren og ut. Bortelaget får så klarert ballen i panikk. Forøvrig en enorm redning fra keeper Anders Kristiansen. Stort nærmere er det ikke mulig å komme!

KBK fortsetter å presse på, og etter 35 minutter blir Bamba felt like utenfor 16-meteren. Rønningen skritter selvsikkert opp. Frisparket dundres i muren, men eliteseriens kjekkeste er årvåken på returen og smeller til nok en gang. Ballen fyker som et prosjektil inn i nettmaskene bak en sjanseløs Kristiansen. 1-0 KBK og stadion tar fyr!

Sarpsborg 08 henger i tauene etter scoringen, og har mer enn nok med å forsvare seg. Etter 40 minutter er de mørkeblå svært nær ved å øke ledelsen. Daouda Bamba blir spilt fri i bakrom, og kommer alene med keeper. Måltyven blir dessverre for ubesluttsom, og avslutter midt på Sarpborgs sisteskanse. Der burde det stått 2-0.

Ledelsen holder seg til pause. KBK forøvrig med en fullt fortjent ledelse etter en meget bra 1.omgang.

2.OMGANG

KBK åpner solid også i 2.omgang hvor de tvinger frem både cornere og flere frispark. Sarpsborg 08 skal derimot våkne for alvor. Sarpingene kommer mer og mer inn i kampen som minuttene går.

15 minutter ut i omgangen skjer det som ikke skal skje. Krepin Diatta runder både en og to mann på venstresiden før han slår et innlegg på bakerste stolpe. Der venter Patrick Mortensen som header ballen tilbake i motsatt hjørne. Ballwatching fra KBK forsvaret, og 1-1 på Kristiansund stadion.

Etter 66 minutter kommer bortelaget til nok et godt innlegg. Trondsen hiver seg frem med hodet, men vår egen Sean McDermott henter frem en klasseredning og hindrer scoring.

Mål preger kamper, og utligningen gir helt tydelig Sarpsborg 08 en enorm boost.

Bortelaget fortsetter å skape store sjanser, og etter 80 minutter skjer det uunngåelige. Halvorsen vender vekk en mann på høyre hjørne av 16-meteren, titter opp og ser Diatta på 10 meter. Pasningen er perfekt, og Diatta stuper headingen ned forbi McDermott. S08 har snudd kampen!

(!) Etter 81 minutter gjør KBK sitt første bytte. Olav Øby forlater banen, inn kommer KBKs store sønn Andreas Rødsand inn til stående applaus. Innhoppet er forøvrig midtbanespillerens første etter at han kom tilbake fra låneoppholdet hos Nest Sotra. Supportersangen «Rødsand hainj e Baillis» runger på tribunene.

Etter 84 minutter kaster Michelsen innpå hjemmelagets toppscorer. Jean Mendy entrer banen til fordel for Sondre Sørli.

Når alle tror at kampen er så godt som tapt, vil Baranov, Ulvestad og Mendy det annerledes. Den estiske midtstopperen tar med seg ballen opp i banen, og slår langt opp mot Sarpsborg-forsvaret. Der kriges det med livet som innsats i de påfølgende duellene. Baranovs lange oppspill stusses av Ulvestad. Rosted mislykkes deretter med en klarering. Ballen går så i bue, Kristiansen rykker ut, men Mendy når ballen først. Toppscoreren nikker den over keeper og inn i det tomme målet! KBK utligner til 2-2 og Kristiansund stadion eksploderer!

Kampropet "Det e vi, som e, fra Kristiansund!" synges så høyt at de etter ryktene kunne høre det helt til Batnfjordsøra. Fotballglede på sitt aller beste.

Dermed holder KBK hjemmestatistikken vedlike, og har ikke tapt på eget gress siden serieåpningen mot Molde FK.

«Det er en sterk og god moral i dette laget. Vi vet at kampen ikke er over før dommeren har blåst, og guttene skal ha all honnør i dag. Alle mann alle.», sier KBK-sjef Michelsen etter kampen.

NB! Neste søndag reiser KBK ned for å møte tabell-nabo Sogndal til et fartsfylt oppgjør på Fosshaugane Campus. Vi håper så mange som mulig tar turen for å støtte laget frem til seier!