Avansement til tredje runde

KBK vant oppskriftsmessig mot Bergsøy og hovedtrener Christian Michelsen kan rette blikket mot tredje runde av NM

I dag tidlig satte KBK kursen mot Sunnmøre for å møte 4.divisjonslaget Bergsøy i cupens andre runde.

KBK gikk videre til cupens andre runde etter å ha slått Sunndal 4-0.

Michelsen og hans trenerteam stilte et slagkraftig lag fra start:

McDermott, Sørmo, Baranov, DP Ulvestad, Sivertsen, Lepistu, Kalludra, Diop, Sørli, Stokke, Bye.

Reserver: Snekvik, Bamba, Isaksen, Coly, Aasmundsen, Gjesdal, Lysø.

1.omgang

Kampen åpnet litt forsiktig. KBK brukte litt tid på å bli kjent med Bergsøy, mens dagens hjemmelag ønsket å unngå mål i mot og ikke slippe inn tidlig, naturlig nok.

Etter 12 minutter er det faktisk vertene som er veldig nær å scoring. Etter en tøff duell ender ballen hos Kvalsvik på syv meter som får avsluttet på mål, men McDermott redder mesterlig!

KBK slipper unna med skrekken, men sjansen til Bergsøy virker som en vekker for de mørkeblå.

KBK tar over det meste av banespillet, og skaffer seg et spillemessig overtak. Godt press ender med flere cornere for KBK, men ingen av de blir omsatt i scoring.

Etter 26 minutter kommer den forløsende scoringen for KBK. Hele Bergsøy-forsvaret roper på offside når Diop får ballen på høyresiden, men det blir ikke blåst. Diop løper mot dødlinjen og slår inn foran mål der Stokke står helt alene og setter den enkelt i mål. Pen scoring av bortelaget!

Scoringen gir blod på tann for KBK, som fortsetter å presse på for flere scoringer. Kun fire minutter senere skal det lykkes igjen for Benjamin Stokke. Bergsøy roter det til for seg selv når Skorpen mister ballen som bakerste mann. Stokke kommer alene med keeper og setter ballen rolig til høyre for keeper. 2-0!

Etter 40 minutter spilt vil ikke vår andre spiss for dagen, Bendik Bye være noe dårligere enn sin spissmakker Stokke. Sivertsen sender en herlig pasning fram til Bye, som drar av en forsvarer elegant før han avslutter fra skrått hold. 3-0, det blir også resultatet til pause.

2.omgang

I pausen gjorde KBK ett bytte. Amidou Diop gikk ut, inn kom Jesper Isaksen.

KBK fortsetter å male på som i første omgang. Har mye ball og hjemmelaget blir spilt meget lavt i banen.

Etter 52 minutter inviterer Sondre Sørli til vegg med Bent Sørmo og lykkes bra. Sørmo spiller gjennom Sørli i 16-meteren, som igjen legger ballen langs bakken inn for mål - der venter Benjamin Stokke som bare kan løpe inn 4-0. Hattrick på Benny!

KBK fortsetter å beholde ballen i laget, og seieren er aldri truet.

Etter 67 minutter blir Kalludra felt innenfor 16-meteren i det han er på vei til å avslutte. Straffespark! Svensken tar det selv, og setter ballen hardt ned i venstre hjørne. 5-0!

Etter 70 minutter gjør KBK sitt andre bytte for dagen. Ut går Stokke, inn kommer Bamba.

Fem minutter senere gjør KBK sitt tredje bytte. Ut går Kalludra, inn kommer Tobias Lysø.

Etter 82 minutter skal KBK øke ledelsen ytterligere. Sørli spiller vegg med Bamba som legger ballen uselvisk tilbake til Sondre Sørli som med en kontant avslutning setter ballen i mål forbi Aasen. 6-0!

Bergsøy har et par farligheter på KBK i løpet av andre omgang, men Sean McDermott stenger buret i godt samarbeid med et bunnsolid forsvar.

Kampen ender 6-0 til KBK, og vi er dermed videre til NM tredje runde. Gledelig var det også å se Nikita Baranov tilbake i spill etter en lengre skade.

Nå rettes fokus mot serien igjen, hvor vi tar i mot Stabæk på Kristiansund stadion førstkommende søndag klokken 18:00. Velkommen!