KBK reddet ett poeng på tampen

Det så lenge ut som KBK skulle tape hjemme mot Start, men så dukket Bendik Bye opp og sikret uavgjort

19 grader i luften, og nydelige spilleforhold på Kristiansund stadion i dag.

Optimismen var stor i og rundt laget etter en meget viktig seier borte mot Sarpsborg 08 forrige runde. I dag hadde KBK muligheten til å ta et nytt solid steg mot fornyelse av ny kontrakt i Eliteserien.

Laget: McDermott, Aasbak, DP Ulvestad, Coly, Sørmo, Diop, Aasmundsen, Kalludra, Bye, Gjertsen, Alexandersson.

Avventende start fra KBK

KBK startet litt forsiktig etter at dommer Tommy Skjerven blåste i gang kampen. Start tok initiativet, og kom seg til flere halvsjanser på Kristiansund stadion.

De mørkeblå sleit med å komme opp i sørlendingene, som hadde god kontroll på det som foregikk ute på matta utover 1.omgang.

Etter 32 minutter får de gulkledde betalt i form av dagens første scoring.

Starts Elliot Käck slår inn i boks - Coly takler ballen ut. På returen ligger Shala og lurer og hamrer ballen inn i mål til 0-1. Fortjent ledelse til bortelaget.

Rett i forkant av målet ropte Torgil Gjertsen på straffe i andre enden av banen, og TV-bildene viser at det burde blitt dømt. En skikkelig kalddusj for KBK.

Etter scoringen løfter KBK seg en smule, og spilte seg frem til cornere og et par halvsjanser, uten at noe av det ble omsatt til scoring.

Resultatet står seg til pause, og Christian Michelsen og hans trenerteam hadde nok litt å snakke om i pausen.

2.omgang

Lagene kommer jevnt ut fra startblokkene i andre omgang.

Etter 50 minutter får Kristiansund stadion se kaptein Dan Peter Ulvestad gå i bakken etter en duell. Forsvarsklippen blir liggende og har store smerter i den ene foten. Halter til slutt av banen og blir erstattet av Christoph Psychè. Vi håper det ikke er noe alvorlig for midstopperen.

KBK jobber til seg initiativet i kampen i løpet av de første 20 minuttene av 2.omgang, og styrer spillet. Hjemmelaget sliter dog veldig med å skape de skikkelig store sjansene.

I det 65 minutt kommer Sondre Sørli inn for Simon Alexandersson.

I det 79 minutt kommer Brent Lepistu inn for Stian Aasmundsen.

Byttene gir KBK litt ny giv, og plutselig virker det som om laget for lidenskap plukker opp slåsskampen for alvor.

Fra det 80 minutt etablerer KBK en sluttspurt. Flere angrep blir rullet opp, og Sondre Sørli tilfører laget noe friskt offensivt med sitt innhopp.

Uglan svarer såklart med sangen "Hain e ein av oss" for full hals, dedikert til lokale Sondre Sørli.

Og det er nettopp Sondre Sørli som setter opp angrepet som skal få Kristiansund stadion til å gå fullstendig bananas.

Sørli er både god og litt heldig når han får med seg ballen mot dødlinja før han sender ballen ut 45 grader. Pasningen treffer Bendik Bye som bredsider ballen i nettet på nydelig vis. 1-1, og for et jubelbrus som bryter ut på stadion!

DET E VI, SOM E, FRA KRISTIANSUND!

KBK jager etter seiersmålet på overtid, og Aasbak er nære når han sender et frispark mot lengste kryss. Start-keeperen er derimot på jobb og henter frem en kvalifisert redning.

En tung og jevn kamp ender til slutt uavgjort, noe som i og for seg er et rettferdig resultat.

Ekstremt deilig og viktig avslutning på kampen.