KBK sikret avansement i Brattvåg

Dan Peter og Pål Erik Ulvestad gikk seirende ut 3-0 mot sin far og Brattvåg IL

Onsdag reiste KBK til Brattvåg for å spille 1.runde i NM, og for noen ble det et ekstra spesielt møte.

Trener for Brattvåg IL er Rune Ulvestad, som er far til både Dan Peter og Pål Erik Ulvestad. Uten at  sønnene hadde planer om å gi Brattvåg og pappa Rune noen enklere vei til 2.runde i NM av den grunn.

KBK startet med følgende 11 mot Brattvåg: Månsson, Torske, DP Ulvestad, Gjesdal, Aasbak, Ekpe, Økland, PE Ulvestad, Rønningen, Rocky, Mendy

Innbyttere: Knezovic, Qaka, Stokke, Bamba, Bjerkås, Hopmark, Kalludra.

1.omgang

Kampen ble sparket i gang klokken 18:00 på Brattvåg Stadion, og det tok tid før ble skapt noen nevneverdige sjanser.

Begge lagene ønsket helt tydelig å føle litt på hverandre, og det ble en del upresist fra begge lag i åpningen.

Etter 20 minutter må KBK allerede foreta sitt første bytte, da Thompson Ekpe tråkker over og ligger nede med betydelige smerter. Inn for Ekpe kommer Benjamin Stokke.

Brattvåg står høyt, og skaper et par halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene, uten at noen gang setter en solid Conny Månsson på noen skikkelige prøver.

1.omgang ebber sakte men sikkert ut til 0-0, og KBK ble nok helt sikkert enige om å vise seg selv fra en annen side i 2.omgang mot 3.divisjonslaget Brattvåg.

2.omgang

Ingen av lagene gjør noen bytter i pausen - men KBK virker kvikkere allerede fra første spark på ballen.

Etter et par minutter spilt i 2.omgang blir Rocky Lekaj felt på hjørnet av Brattvågs 16-meter - og Christoffer Aasbak skritter opp for å ta det påfølgende frisparket.

Det ender med MÅL, og hvilken perlescoring det er fra Aasbak. Limer ballen utagbart i lengste kryss, til full jubel hos hele KBK som løper bort til tilreisende Ugler for å feire. 1-0 til KBK!

Scoringen gir bortelaget den roen de behøver for å få kampen inn det sporet de ønsker, og Brattvåg sliter i store perioder med å skape noe som helst. Hjemmelaget blir løpende en del i mellom, og kampuret jobber i fordel KBK gjennom hele 2.omgang.

Etter 79.minutter må Sverre Økland gi seg med en skade i kneet, Andreas Hopmark kommer inn som erstatter.

Like etter får KBK frispark igjen i farlig posisjon - er det duket for nok en frisparkperle på Brattvåg stadion? Svaret er JA. Jonas Rønningen skritter selvsikkert opp, tar løpefart og banker ballen knallhardt i nærmeste kryss. En fantastisk scoring! 2-0 til KBK.

I det 89.minutt får Brattvåg sin aller største sjanse i kampen da Mambouana dribler seg forbi KBK-forsvaret helt på egenhånd og kommer alene med Conny Månsson. Avslutningen er også god, men vår sisteskanse er på jobb og får slått ballen til corner. God redning!

3 minutter på overtid jager en sulten Jean A. Mendy Brattvåg-forsvaret som roter det til for seg selv. Mendy vinner ballen og kommer alene med keeper. Der gjør han ingen feil og lobber inn 3-0 vakkert forbi Brattvågs keeper.

Like etter blåser dommer Mads Skarsem av kampen, og KBK avanserer fullt fortjent til 2.runde.

Vi takker Brattvåg IL for kampen, og ønsker også å takke de 30 Uglene som hadde tatt turen for å heie guttene våre frem.

Neste gang Laget For Lidenskap skal i aksjon er førstkommende søndag da Strømsgodset IF gjester Kristiansund stadion. Det er kun drøye 400 billetter igjen til kampen, så her lønner det seg å sikre sin billett nå.