Resultatforbedring femten år på rad

KBK ga publikum valuta for pengene, og sendte Brann hjem med tap i det som ble hjemmelagets femte strake seier i serien

12 grader, fullsatt stadion og en helt fantastisk ramme rundt årets siste hjemmekamp. Alt lå til rette for at nordmøres fotballpublikum skulle få servert en høydare. Slik ble det også.

KBK leverte en 1.omgang det luktet svidd av, og rundspilte de tilreisende fra Bergen. Brann hadde knapt et skudd på mål.

Bortelaget ga seg ikke uten kamp og kjempet seg tilbake, men til slutt var det KBK som fortjent kunne juble over 3 nye poeng og 5.plass i Eliteserien.

Laget: McDermott, Sørmo, Pscyhè, DP Ulvestad, Aasbak, Sørli, Hopmark, Diop, Kalludra, Gjertsen, Coly.

Inn som innbyttere kom Henrik Gjesdal, Stian Aasmundsen og Bendik Bye.

KBK klart best fra start

Hjemmelaget hadde virkelig bestemt seg for å by opp til fest. Det hadde også Christian Michelsen og trenerteamet, som hadde plassert Aliou Coly på spissplass, til manges store forbauselse.

Det var dog Brann som fikk den første kvalifiserte målsjansen. Rolantsson mottok ballen til venstre og stormet ned mot dødlinja før han serverer en god ball til Haugen. Sistnevnte skyter midt på McDermott fra 10 meter! Sisteskansen vår er på rett plass til rett tid, som alltid.

KBK tok mer og mer over banespillet, og Brann slet med å skape farligheter. Allikevel er det alltid frustrerende når man ikke får hull på byllen, og faren for at det kommer mål i mot er alltid til stede.

I det 40.minutt får hele stadion akkurat det man drømmer om. KBK jobber frem en corner, og Torgil Gjertsen slår meget bra inn fra venstre. I feltet ruver lokale Andreas Hopmark øverst av alle, og header oss i ledelsen. Faktisk var det Hopmark sin første scoring i eliteserien, og for en dag å gjøre det på! Vi gratulerer.

KBK går til pause med ledelse, og var det klart førende laget de første 45 minuttene. Brann pådro seg 3 gule kort i første omgang, det sier det meste.

Drama i 2.omgang

Brann kom ut fra pause og hang bedre med fra første spark på ballen. De mørkeblå jobbet knallhardt, og fikk masse energi fra et gnistrende publikum på tribunene. Uglan leverte forøvrig bortimot årsbeste, og skal ha mye ros for årets innsats!

Allerede etter 10 minutter ut i omgangen skulle publikum få noe å juble for nok en gang. En av banens giganter, Amidou Diop plukket opp en dårlig klarering, før han ladet kanonen og hamret inn 2-0 via stolpen og inn. Fantastisk mål.

Den selvsikre gleden ble dog kortvarig, da Brann utligner ved Dao Bamba kun 4 minutter senere. Ingen feiring fra den tidligere KBK-spissen, som er så glad i sin gamle klubb.

Etter reduseringen hadde Brann en god periode og presset KBK bakover i banen. I det 74.minutt blåser dommer Rohit Saggi straffe til gjestene. Ingen skjønner hvorfor, men bildene i ettertid viser at det må være grunnet en høy fot og farefullt spill fra Christophe Psychè. En heller tvilsom avgjørelse.

Daouda Bamba skritter opp, men blåser ballen over mål. Publikum og hjemmelaget jubler - Bamba fortviler. Straffebommen gir KBK energi, og plutselig er kampbildet snudd igjen. Laget for lidenskap kjører kampen, og herifra og ut er det aldri tvil om at poengene skal bli igjen i Kristiansund.

Hovedtrener Michelsen sendt på tribunen

I det 86.minutt er det KBK som vil ha straffe. Michelsen er borte til fjerdedommer og protesterer. Det hele ender med at hovedtreneren blir vist opp på tribunen. Temperatur og vill pipekonsert fra de over 4000 fremmøtte.

Da blir det bare ekstra deilig når vi jobber frem en corner i det 89.minutt, og kaptein Dan Peter Ulvestad - som virkelig har funnet scoringsformen i det siste, stiger til værs og stanger inn 3-1. Stadion eksploderer i glede på scoringen, og det blir ikke mindre høylytt når dommeren blåser sluttsignalet.

Norges beste publikum feiret 5.plass i Eliteserien

Hele stadion reiser seg og trampeklapper laget rundt ute på matta. Spillerne går en obligatorisk seiersrunde og takker norges beste publikum for en ellevill sesong i eliteserien, som ble kronet med en sensasjonell 5.plass. Etter kampen ble det stinn brakke på Slatlem Corner, hvor spillerne tok turen for å nyte øyeblikket. Magisk stemning!

15 år med resultatforbedring, det er nesten ikke til å tro. Nå har vi kun en bonuskamp igjen borte mot Lillestrøm, som vil være med å avgjøre utfallet i bunnstriden. Vi håper så mange som mulig tar turen for å støtte oss!

Tusen takk til alle som har fulgt oss på hjemmebane i år. Til alle dere som støtter oss og som gir oss energi i form av engasjement, kommentarer, ris og ros gjennom sesongen. Helt fantastiske supportere - uten publikum hadde vi garantert ikke vært der vi er på tabellen.