Til kvartfinale etter seier mot Florø

Liridon Kalludra scoret målet som sikret KBK en historisk kvartfinale i NM

KBK har spilt overbevisende i NM så langt, og oddsekspertene stemplet laget fra Kristiansund som skyhøye favoritter før gårsdagens kamp mot Florø.

Hjemmelaget tok allikevel naturligvis Florø på alvor, og kampen ble en jevn affære. Liridon Kalludras elegante avslutning etter 52 minutter var den eneste ballen som gikk i mål på Kristiansund stadion - dermed vant KBK 1-0 og avanserte til en historisk kvartfinale i NM.

Hjemmelaget stilte følgende fra start: McDermott, Coly, DP Ulvestad, Bjerkås, Aasbak, Økland, Kalludra, PE Ulvestad, Mido, Stokke, Mendy.

Innbyttere: Knezovic, Hopmark, Sørli, Rødsand, Rønningen, Øby, Bamba

1.OMGANG

Solen skinte endelig over Kristiansund stadion, og det var god temperatur både i lufta og på Slatlem Corner før kampen. Flere hundre supportere hadde tatt turen et par timer før kamp for å lade opp til gårsdagens cupkamp.

Oppvarmingen til Florø var det tydeligvis heller ingenting i veien med, det nyopprykkede OBOS-laget gikk rett i strupen på KBK, og la igjen all respekt i garderoben.

Etter allerede 10 minutter hadde bortelaget skapt to store sjanser, og presset KBK bra bakover. Dette fikk derimot hjemmelaget til å våkne for alvor.

Den neste halvtimen skapte de mørkeblå flere store sjanser. Først ut var regissert av Christoffer Aasbak. Venstrebacken ble spilt fri på venstresiden og slo et meget godt innlegg på bakre stolpe, men både Mendy og Stokke var et par centimeter for sent ute.

Etter drøye 30 minutter er nysigneringen Mido Diop veldig nær med å sende KBK i ledelsen. Etter et herlig forarbeid av Mendy og Stokke, kommer Diop alene med keeper, men avslutningen blir dessverre for dårlig.

Florø hadde tidvis mer enn nok med å forsvare eget mål i 1.omgang på Kristiansund stadion. OBOS-laget forsvarte seg allikevel heroisk, som gjorde at det sto 0-0 til pause.

2.OMGANG

Etter en del sjansesløseri i 1.omgang, startet 2.omgang helt motsatt.

Det tok kun 6 minutter før KBK skulle få hull på byllen. Og for en fantastisk elegant scoring vi ble vitne til. Mendy vender opp på 20 meter, og slår deretter en perfekt vektet pasning gjennom forsvarsmuren til Florø. Kalludra svarer med å chippe ballen over en sjanseløs Frenderup. Vakkert!

Etter 55 minutter kom Andreas Hopmark inn som erstatter for Aliou Coly.

68 minutter ut i kampen er KBK farlig nær ved å øke ledelsen nok en gang. Mendy blir spilt fri, og avslutter knallhardt i tverrliggeren. Sangen "Vi har Jean Mendy, scorer masse mål med sitt rare hår" runger allikevel fra tribunene. God stemning!

Etter 76 minutter kommer Daouda Bamba inn for Mido Diop.

Mot slutten svinger kampen litt, men KBK har god kontroll hele veien ut. De mørkeblå skaper flere sjanser også mot slutten, men det ender til slutt 1-0. Liridon Kalludras perlescoring ble den store forskjellen, og Kristiansund Ballklubb er dermed klare for en historisk kvartfinale. Fantastiske jubelscener, og laget for lidenskap får stående applaus fra et engasjert og gnistrende publikum.

Kristiansund ønsker samtidig å takke Florø for kampen, og gi skryt til bortelagets supportere. "Stimen" og Florø møtte opp med over 200 tilreisende supportere, og lagde sammen med Uglan en fantastisk ramme rundt kampen. Meget imponerende.

Kvartfinaletrekning

KBK trakk Molde FK på bortebane i kvartfinalen. Kampen spilles enten 26. eller 27. august på Aker stadion. Det er bare å glede seg til nok et heidundrende oppgjør.

Neste kamp ut for KBK spilles førstkommende søndag mot Sarpsborg 08 på Kristiansund stadion. Billetter til nevnte kamp kan kjøpes HER

Bilder: F.Bjerkås