Uavgjort mot Brann

Det ble 1-1 og poengdeling i en tett kamp mot Brann på Kristiansund Stadion i kveld.

I den 19. serierunden gjestet Brann Kristiansund stadion. Medaljejagende KBK tok imot et Brann lag som sliter på nedre halvdel av tabellen. I et fantastisk høstvær med sol fra klar himmel og 14 deilige høstgrader lå alt til rette for en herlig fotballkamp. KBK ville revansjere det forsmedelige hjemmetapet fra forrige hjemmekamp. Det var også ekstra hyggelig å ønske Sean McDermott tilbake i startelleveren.

Brann åpnet aggressivt, og de første minuttene presset de KBK bakover. Uten å produsere farligheter. KBK skapte den første muligheten i den 6. spilleminutt. En lang klarering fra Coly sender Pellegrino igjennom, men han blir stoppet. KBK gjenvinner ballen og Skarsem få muligheten fra 10 meter. Skuddet fra skrått hold reddes av Brann målvakten.

Hopmark reddet på strek
Etter ca. 10 minutters spill får Brann to muligheter. Begge gangene kommer de seg fri på vår høyreside og får lagt inn. Begge skuddene endte imidlertid utenfor. I det 22. spilleminutt er Brann igjen farlige frempå. Brannbacken kranglet seg forbi på vår venstreside og kom seg til dødlinjen. Kippen fant Bamba på bakerste stolpe og han bredsidet ballen mot mål. Heldigvis var Hopmark på riktig sted og reddet på streken. KBK levde farlig.

Brann styrte mye av banespillet, og produserte noen nesten sjanser. Men i det 43. spilleminutt er det endelig Pellegrino sin tur til å vise seg frem. Han fosset nedover venstresiden og skrådde inn mot mål. Skuddet gikk imidlertid til side for mål.

I det kveldssolen gikk ned bak Kristiansund stadion gikk lagene til pause på stillingen 0-0. KBK slet i hele omgangen med å få tak i ballen, og tapte for mange dueller. Og når KBK hadde ballen fant de ikke helt rytmen i angrepsspillet. For mange pasninger ble for upresise. Det kjente hurtige overgangsspillet så vi bare sporadisk.

Pellegrino med mål nr. 19
Michelsen sendte de samme 11 ut i andre omgang. I starten av omgangen var kampbildet mye likt som i første. Men i det 61. spilleminutt løsnet det skikkelig for KBK. Sondre Sørli ble spilt alene gjennom Brann forsvaret. Han rundet Brannmålvakten, som felte Sondre innenfor 16. meteren. Dermed straffe. Pellegrino løftet straffen lekende lett opp i krysset, til venstre for keeper. 1-0! Michelsen tok grep umiddelbart og sendte innpå Kalludra og Bye, mens Mido og Sørli fikk hvile. I det 71. spilleminutt erstattet Faris Kastrati.

I det 73. minutt var det Brann som kom seg fri på vår venstreside. Først settes skuddet i stolpen, men returen havnet hos Bamba som enkelt reduserte til 1-1. Og i det vi passerer 77 spilte minutter var Brann på nytt farlige frempå. Bamba fikk skyte relativt fritt fra 14 meter, men skuddet ble mesterlig reddet på streken av kaptein Coly. I det 84. spilleminutt gikk Aasbak ut, og inn kom Askar.

Kampen bølget frem og tilbake siste kvarteret. Men ingen av lagene klarte å sette ballen innenfor stengene og dermed endte det 1-1.

I neste serierunde, søndag 4. oktober, tar vi turen sørover til Ålesund for lokaloppgjør på Colorline stadion. Etter dette blir det landslagspause før vi tar imot RBK til kamp her hjemme på Kristiansund stadion den 18. oktober.