Alt gikk galt for KBK mot Tromsø

Det ble en blytung dag på jobben da et nedrykkstruet Tromsø knuste KBK hele 5-0 på Alfheim stadion i kveld

KBK visste at det ventet en tøff bortekamp mot Tromsø, men at det skulle stå 5-0 på resultattavlen da dommeren blåste for full tid var det ingen som hadde ventet. Dette ble kampen da alt gikk skeis for KBK.

Dagens 11 utvalgte fra start for KBK:

McDermott, Coly, Psyché, Aasbak, Sørmo, Mido, Hopmark, Gjertsen, Sørli, Kastrati, Pellegrino

På benken satt Mbaye, Sivertsen, DP Ulvestad, Isaksen, Kalludra, Øby, og Bendik Bye.

Grusom start for de mørkeblå

Allerede etter 4 minutter scoret Tromsø sitt første mål. En stygg støttepasning bakover fra Psyché snappes opp av Azemi i bakrom, og alene med keeper gjør Tromsø-spissen ingen feil. 1-0 til Tromsø.

Samme mann økte hjemmelagets ledelse etter 25 minutter i det han vinner en hodeduell i feltet og stanger inn sin andre scoring. Tomålsscorer Azemi blir skadet i det han scorer målet, og må forlate banen kort tid etter.

KBK sliter med å komme seg inn i kampen, og i det 38 minutt må Sean McDermott plukke nok en ball ut fra målet. Tromsø setter fart fremover, og det er til slutt Nilsen som kommer til avslutning fra 17 meters hold. Ballen endrer litt retning da den treffer en KBK-spiller på vei mot mål, som setter McDermott ute av spill. 3-0 til vertene.

Det ble ikke flere mål i 1.omgang,

Verst mulig tenkelige start etter pause

KBK kom ut til 2.omgang, og hadde nok en klar plan om å komme seg inn i kampen igjen.

Dessverre så glipper det på en corner allerede i det 48 minutt, noe som dreper kampen fullstendig. Gamst Pedersen svinger inn en utoverskrudd corrner og og Anders Jenssen får gå opp og stange inn 4-0 til Tromsø.

Christian Michelsen og hans trenerteam gjør et dobbeltbytte relativt kjapt etter scoringen. Ut går Sørmo og Pellegrino, inn kom Isaksen og Kalludra.

Isaksen utvist etter streng dommeravgjørelse

Kun et par minutter etter at Jesper Isaksen blir byttet inn, går han inn i en takling mot Valakari. Dommer Døvle tenker seg litt om, før han til slutt drar opp det røde kortet. Veldig strengt dømt når man ser reprisene av taklingen. Uansett, KBK må greie seg den siste halvtimen med 10 mann.

I det 78 minutt kommer Tromsø igjen, og øker ledelsen ytterligere. Vertene spiller en fin vegg-vegg-kombinasjon, og ballen ender til slutt hos Espejord som hamrer ballen inn ved lengste stolpe. 5-0 til Tromsø, og det er en resignert gjeng i mørkeblå drakter på Alfheim stadion.

I det 79 minutt gjør KBK sitt siste bytte. Ut går Aasbak, inn kommer Erlend Sivertsen.

Like etter byttet er KBK meget nær med å redusere. Hopmark får servert et perfekt innlegg fra Torgil Gjertsen, og den lokale bautaen stanger ballen i tverrliggeren!

Nærmere kommer verken KBK eller Tromsø de siste minuttene, og kampen ebber ut. Det ender 5-0 på Alfheim stadion, i en kamp som KBK bør lære av, og glemme så fort som mulig.

Nå er det landslagspause, før vi tar i mot selveste Rosenborg hjemme på Kristiansund stadion lørdag 19.oktober.