Bunnsolid borteseier mot Sandefjord

Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino scoret to nye mål og KBK vant fortjent i kveldens kamp

Det så en stund ut som det ikke skulle bli noe av kampen mellom Sandfjord og KBK i kveld. Et vanvittig regnvær slo inn over Sandefjord, noe som skapte store dammer ute på gressmatten. NFF-delegaten valgte å utsette kampen, slik at kampstart ble klokken 19:00 istedet for 18:00. Heldigvis gjorde dreneringssystemet jobben sin, og kampen kunne startes klokken 19:00 etter den første utsettelsen.

Da kampen endelig kom i gang, startet den som den ofte pleier med KBK. En stillingskrig hvor de store sjansene uteblir, og kampbildet er jevnt.

KBK presser seg frem til noen gode cornerforsøk, men lykkes ikke med å score på noen av de. Christophe Psyché setter dog ballen i mål etter et vakkert innlegg fra Sørli etter 15 minutter spilt, men det avblåses for offside. Den avgjørelsen så forøvrig tvilsom ut.

Etter 27 minutter kjører KBK en corner-variant hvor Sørli får skyte fritt fra 16 meter, men dessverre blokkeres skuddet. Nevnte Sørli skulle allikevel komme i fokus med positivt fortegn allerede ti minutter senere.

Sørli skaffer KBK straffe

Fine kombinasjoner mellom KBK-spillerne fører til straffespark i det 37 minutt. Skarsem får ballen ute til høyre og sender en fin stikker inn til Sørli som blir taklet bakfra inne i feltet. Soleklar straffe. Pellegrino skritter selvsikkert opp, og eliteseriens toppscorer banker ballen i nota. Fortjent ledelse til KBK.

Noe særlig mer skjer det ikke før pause, og vi går i garderoben med en fortjent ledelse.

Kastrati ut med skade

Andre omgang starter ganske likt som den første, men Sandefjord er nok det førende laget de første ti minuttene.

Etter 51 minutter må KBK gjøre sitt første bytte. Kastrati halter ut, inn kommer Faris Pemi som erstatter.

Etter drøye timen spilt får Pellegrino en enorm sjanse til å putte sitt andre for dagen. KBK bryter på egen halvdel og kjører kontring. Skarsem spiller opp på Sørli i mellomledd, som vender fint opp og stikker Pellegrino gjennom alene med keeper. Dessverre får storscoreren et dårlig touch, som gjør at sjansen rotes bort. Der burde det kanskje stått 2-0 til KBK.

KBK våkner heldigvis utover omgangen og tar igjen over initiativet i kampen. Vi skaper flere gode sjanser hvor blant annet Faris blir stoppet i siste liten før en avslutning alene med keeper, mens Andreas Hopmark er svært nære med å styre et frispark i mål med hodet like etter.

Diagne kommer inn for Liridon Kalludra i det 77.minutt.

Det er alltid risikabelt å lede 1-0, og Sandefjord setter i gang en sluttspurt det siste kvarteret. De blåkledde sender mange folk opp i angrep, og går all-in for utligning. Det er farlig når motstanderen har Amahl Pellegrino i motsatt ende av banen. KBK vinner ballen på egen halvdel, og Skarsem vender vakkert opp før han titter opp og ser at Pellegrino er på vei gjennom. Trønderen spiller en perfekt ball gjennom, og Pelle viser nok en gang hvorfor han er toppscorer i eliteserien. Runder keeper, og triller ballen i åpent mål. Vakkert og iskaldt. 2-0 til KBK i det kampuret passerer 85 minutter.

Faris byttes ut i sluttminuttene etter det som ser ut som en liten kjenning i låret. Erlend Sivertsen kommer inn som erstatter.

KBK kontrollerer kampen helt inn, og tar 3 meget fortjente poeng med seg hjem fra Sandefjord. Deilig! Landslagspause neste, og vi er tilbake med hjemmekamp igjen mot Viking den 12.september på Kristiansund stadion.