Cup-exit for KBK etter thriller mot Odds BK

Det ble en lang og jevn affære på Kristiansund stadion da KBK tok i mot Odds Ballklubb til kamp i cupens fjerde runde

Etter avansement borte mot Levanger i cupen, ble Odds Ballklubb hjemme på Kristiansund stadion trukket som neste motstander for KBK i NM. 

Onsdag kveld skulle lagene møtes og gjøre opp om kvartfinaleplass. Det ble som mange hadde trodd på forhånd, et tett og jevnt oppgjør.

Christian Michelsen og hans trenerteam valgte å starte følgende lag mot Odds BK i cupens 4.runde:

XI: Mbaye, Coly, DP Ulvestad, Psyché, Sivertsen, PE Ulvestad, Diop, Kalludra, Gjertsen, Sørli, Amang. 

Innbyttere: McDermott, Sørmo, Gjesdal, Cirak, Olsen, Bye, Hoven.

Jevn start på kampen

Kampen bølger litt frem og tilbake i startminuttene av kampen, men det er gjestene som kommer til kampens første kvalifiserte målsjanse. Oddrane kommer seg rundt på kant, og til slutt får Lauritsen headet alene fra sju meter. Avslutningen er imidlertid svak og går midt på keeper Mbaye som redder enkelt. 

KBK får låne ballen en hel del, men kommer ikke til de store sjansene den første halvtimen. Odd har et par farlige kontringer, men KBK-forsvaret og en solid Mbaye rydder opp det som kommer. 

Odd det beste laget i 1.omgang

Etter 35 minutter får gjestene nok en stor sjanse. Delavaris mottar et innlegg fra høyre og kommer til avslutning kloss hold, men nede ved stolpen varter Mbaye opp med en meget sterk reaksjonsredning! 

Like før pause er bortelaget farlig frempå nok en gang. Dan Peter Ulvestad slår en stygg feilpasning på egen halvdel, som gjør at Odd kommer gjennom på en god sjanse. Heldigvis skyter Odd-spilleren i nettveggen. KBK slipper med skrekken. 

Lagene går til pause på stillingen 0-0, i en omgang hvor KBK har mer enn nok med å forsvare seg. 

Ingen forandringer på KBK-laget til 2.omgang

KBK er mer med fra starten av i 2.omgang, og man ser allerede fra første spark på ballen at de mørkeblå har giret noen hakk opp. Banespillet er jevnt, men vi truer oss mer og mer inn på Odds banehalvdel.

Ingen av lagene skaper noen nevneverdige sjanser de første 20 minuttene av omgangen. 

Etter 61 minutter gjør KBK sitt første bytte for dagen. Liridon Kalludra går ut, inn kommer Bendik Bye. 

Bendik Bye markerer seg relativt raskt med et godt skudd, men Odds keeper Sondre Rossbach har god kontroll på avslutningen. 

KBK kriger til seg noen cornere, og begynner å nærme seg noe. Etter 68 minutter får KBK sin desidert største sjanse så langt i kampen. Sørli krangler seg fri inne i Odds 16-meter før han serverer ballen til Thomas Amang på 5 meter. Amang setter ballen på foten, men bommer dessverre på mål. Stor sjanse for KBK! 

Kampen får et mye større tempo i 2.omgang, og det bølger frem og tilbake. KBK henger mye bedre med, og det virker som om noe er på gang.. 

"Hainj e ein av oss" 

I det 76 minutt får KBK muligheten de har ventet på. Gjertsen bryter for KBK midt på banen og stormer i angrep. Gjertsen fører ballen raskt opp i banen og slår ballen i perfekt tidspunkt til Sondre Sørli. Den lokale helten får avsluttet med sin gode venstrefot og plasserer den fra skrått hold utagbart helt nede ved stolpen. Kristiansund stadion eksploderer i jubel! "Hain e ein av oss" runger høyt på alle stadions tribuner.

Odds Ballklubb viser allikevel hvorfor de er et av Eliteseriens topplag etter scoringen, og setter inn et enormt press mot KBK. Til slutt får de også betalt. Etter et stort Odd-trykk er det til slutt Børven som kommer til innlegg fra høyre i det 82 minutt. Inne i feltet er Tobias Lauritsen årvåken og setter ballen i nota.

I det 89 minutt gjør KBK sitt andre bytte for dagen. Ut går Thomas Amang, inn kommer Kristoffer Hoven.

Det ender 1-1 etter full tid, og kampen går til ekstraomganger!

Ekstraomganger 

KBK gjør et nytte bytte til første ekstraomgang. Ut går Pål Erik Ulvestad, inn kommer Haris Cirak.

Det er jevnt mellom lagene - spenningen er til å ta og føle på for samtlige på Kristiansund stadion.

KBK biter seg fast på Odds banehalvdel, og får frispark i god posisjon nede ved dødlinja. Sørli slår et godt innlegg på hodet til Kristoffer Hoven, men dessverre fyker ballen over tverrliggeren. 

Flere sjanser blir det ikke i første ekstraomgang, og det er fortsatt uavgjort når andre ekstraomgang sparkes i gang.

Odd tar ledelsen

Et par minutter inn i andre ekstraomgang, skjer dessverre det som ikke skal skje. Svendsen sender Odd i ledelsen. Det er Espen Ruud som legger inn fra høyre, og ballen går gjennom store deler av feltet før Svendsen dukker opp og tupper ballen i mål. Odd har dermed snudd kampen.

KBK gjør nok et nytte i det 111.minutt. Torgil Gjertsen går ut, inn kommer Meinhard Egilsson Olsen.

Hjemmelaget presser på for utligning, og kaptein Dan Peter Ulvestad er centimetere unna å styre et innlegg i lengste hjørne. KBK biter seg fast, men klarer ikke å finne den avgjørende scoringen for å dra kampen til straffekonkurranse. 

Det ender dessverre med tap for KBK, og cupeventyret i 2019 er dermed over. Vi takker for alle som kom å støttet oss i kampen om kvartfinale - nå skal vi slikke sårene og gjøre oss klar for kamp mot Rosenborg på Lerkendal stadion allerede førstkommende lørdag.

#KBK #LagetForLidenskap

tdc6db75
Sander Svendsen og Odds BK kunne juble etter kampslutt på Kristiansund stadion

 

Annonse fra Eliteserien: