Diop sikret poengdeling for KBK

Mjøndalen ledet lenge, men KBK ga aldri opp og fikk en ekstremt deilig utligning mot slutten av kampen

Endelig var det duket for kamp i Eliteserien igjen for KBK. Pausen ble ekstra lang grunnet kampen mot Bodø/Glimt som ble flyttet, men nå er det altså mange fine kamper å glede seg til fremover!

I dag skulle KBK måle krefter mot Mjøndalen på Consto Arena, et lag KBK aldri har slått tidligere. Det skulle vise seg å bli tøft mot bruntrøyene også i dag.

Christian Michelsen og hans trenerteam hadde noen skader å ta hensyn til, men kunne allikevel mønstre et sterkt lag i dagens bortekamp mot Mjøndalen.

Laget: McDermott, DP Ulvestad, Coly, Gjesdal, Bye, Cirak, Diop, Aasbak, Gjertsen, Amang, Kastrati.

Innbyttere: Mbaye, Isaksen, Sivertsen, Hoven, Sørmo, PE Ulvestad, Sørli.

Mjøndalen kom best i gang

KBK virket å være litt i feriemodus enda da dommer Trygve Kjensli blåste i gang oppgjøret, for det var Mjøndalen som åpnet best. Allerede etter 5 minutter kommer Mjøndalen på en overgang 3 mot 1, hvor til slutt Liseth får servert ballen på bakerste stolpe, men angrepsspilleren bommer på ballen fra 6 meter. KBK slipper med skrekken.

Like etter er det Brustad for Mjøndalen som er frempå med en avslutning, som heldigvis reddes på streken. KBK heldige som ikke ligger under.

KBK bedre med etterhvert

KBK våkner litt til etter sjansene, og får spilt seg høyere opp i banen. Det blir det også sjanser av. Først er det Gjertsen som avslutter i stolpen etter et smart cornertrekk, før Bendik Bye får to muligheter som kanskje kunne vært utnyttet bedre.

Mjøndalen slår allikevel på ingen måte av bryteren, og etter 22 minutter er det kaptein Christian Gauseth som sender hjemmelaget i ledelsen. Gauseth får ballen inne i banen fra Occean, før han tar med seg ballen og skyter fra 20 meter helt nede i lengste hjørne. Det står dermed 1-0 til vertene.

Like etter scoringen er KBK farlig nære ved å utligne på direkten. Coly slår en fantastisk ball i bakrom på Thomas Amang, som til slutt får avsluttet på halv volley, men keeper Faye Lund er årvåken og varter opp med en sterk redning. KBK er ikke effektiv nok i 1.omgang, og må gå til pause på stillingen 1-0.

KBK gjør en endring i pausen

KBK velger å gjøre ett bytte i pausen. Det er Henrik Gjesdal som går ut, mens Bent Sørmo kommer inn som erstatter.

Også etter pause sliter KBK med å sette sitt preg på kampen, selv om vi jobber oss frem til en del cornere. De får vi dessverre ikke nok ut av. Mjøndalen jobber godt bakover, og er farlige på kontring når de bryter foran.

Etter 65 minutter gjør KBK et dobbeltbytte. Haris Cirak og Thomas Amang går ut, inn kommer Pål Erik Ulvestad og Sondre Sørli.

Utover omgangen er det KBK som har mest ball, og Mjøndalen ligger disiplinert og venter på overganger.

Diop-magi ut av intet

I det man begynner å miste håpet om poeng i Mjøndalen, så vil Amidou Diop det annerledes. I det 85.minutt spiller Dan Peter Ulvestad ballen opp til Mido i mellomrom, som avanserer oppover i banen med ballen. Det er ingen press fra MIF-spillerne og Diop får gå ti-tyve meter før han hamrer til fra 25 meter. Den høyreiste midtbanespilleren får et fantastisk treff, og keeper Faye Lund hører bare lyden av ballen som suser bak han inn i nettet. 1-1 og fantastiske jubelscener på KBK-benken.

Etter scoringen prøver KBK å gå for seieren, men det blir også to lag som virker å være fornøyde med uavgjort. Det blir derfor ikke mye mer action å melde om, og resultatet står seg til dommer Kjensli blåser av kampen.

Alt i alt et sterkt bortepoeng på en middels dag, nå flyttes fokuset over på cupkampen mot Levanger førstkommende onsdag. Neste helg er det endelig duket for hjemmekamp igjen på Kristiansund stadion - da kommer Stabæk på besøk!