Egilsson matchvinner på overtid

KBK presset på for scoring, men måtte vente til det 96.minutt før innbytter Meinhard Egilsson Olsen sendte Kristiansund stadion til himmels

KBK tok i mot Tromsø til dyst i grått nordmørsvær i dag. De to foregående kampene mot laget fra Nordens Paris har endt med festfotball og kalasseire i favør KBK. 4-1 og 5-1 var resultatene i 2017 og 2018, slik ble det ikke i dag - men følelsen til slutt var kanskje bedre enn de to andre seriene tilsammen.

KBK startet med følgende lag:

McDermott, Sørmo, Psyché, Coly, Aasbak, Diop, Cirak, Kalludra, Gjertsen, Bye, Kastrati.

Benk: Mbaye, Isaksen, Sivertsen, Olsen, Hoven, Amang, Gjesdal.

KBK best fra start

Hjemmelaget KBK tok kjapt initiativet i kampen, og hadde mest ball - uten å skape de store sjansene.

De mørkeblå sto høyt og presset et stresset Tromsø-lag som ble nektet å spille seg ut bakfra. En god åpning på kampen av KBK.

Etter 19 minutter får Gjertsen frispark i meget god posisjon rett utenfor 16-meteren, etter at Morten Gamst Pedersen setter inn en klønete takling. Gjertsen skyter frisparket rett i muren, men får et nytt forsøk på returen. Den skyter han via Bye og i stolpen. Stor mulighet for KBK, og kun centimetere unna at vi tar ledelsen.

Etter 23 minutter må KBK gjøre sitt første bytte. Bent Sørmo går ut, Henrik Gjesdal kommer inn som erstatter.

Tromsø kjemper seg inn i kampen etterhvert, og det jevner seg ut. Gjestene skaper et par halvsjanser, men har knapt et skudd på mål i løpet av de første 45 minuttene på Kristiansund stadion.

Ingen av lagene klarer å finne veien til nettmaskene i 1.omgang, men KBK er desidert nærmest med sitt stolpeskudd etter drøye 20 minutter.

Jevnt i regnværet på Kristiansund stadion

Også etter pause er det jevnt mellom lagene, men KBK virker å ha god kontroll på kampen.

Regnet høljer ned, og det blir lite finspill fra begge lag. Det er dog KBK som skaper de største og første farlighetene i omgangen. Etter 62 minutter er Coly nære å sende oss i ledelsen. KBK ruller fint opp, og Coly blir til slutt spilt opp til skudd. Kapteinen klemmer til, Kongshavn redder, gir retur, men rydder også opp på forsøk nummer to.

Etter 75 minutter er det Tromsø som får en stor mulighet. Gamst Pedersen og Taylor spiller en glimrende vegg før sistnevnte kommer til avslutning fra perfekt hold. Christoffer Aasbak kommer inn som en reddende engel og setter inn en fantastisk takling og hindrer scoring. Viktig fra vår solide venstreback!

I det 76 minutt gjør KBK sitt andre spillerbytte. Flamur Kastrati går ut, Thomas Amang kommer inn.

Den siste halvtimen er KBK det klart beste laget, og får flere store muligheter. Først ut er Gjertsen etter 85 minutter. Vingen starter til venstre og drar seg nydelig innover før han prøver å plassere ballen i lengste, men avslutningen sniker seg like utenfor.

Et par minutter etter Gjertsens sjanse spilles Thomas Amang gjennom, og blir felt like utenfor 16-meteren av Tromsøs bakerste forsvarspiller. Rødt kort til TIL, og KBK får spille med én mann mer de siste minuttene.

Det blir lagt til hele 7 minutter overtid grunnet en del skader i løpet av kampen - og KBK setter i gang sluttspurten for alvor.

Vertene biter seg fast på Tromsøs halvdel, og jager scoring. I det 95 minutt gjør Christian Michelsen og hans trenerteam et siste trekk fra benken. Bendik Bye går ut, inn kommer Meinhard Egilsson Olsen - og for et bytte det skal vise seg å bli.

Meinhard trenger kun knappe to minutter på banen før han sender Kristiansund stadion fullstendig til himmels. Henrik Gjesdal finner Kalludra med en fin ball -  svensken bryster ballen ned til Egilsson Olsen som kliner til på første touch og ballen suser i mål! Gleden som vises både på banen, trenerbenken og tribunen er vanskelig å beskrive med ord. Egilsson Olsen blir matchvinner 6 minutter på overtid!

KBK kontrollerer kampen de siste spilleminuttene etter scoringen, og etter 100 spilleminutter blåser endelig dommer Kristoffer Hagenes av kampen. 3 poeng blir igjen i Kristiansund, fullstendig magisk følelse!