En velfortjent takk

KBK ønsker å takke fire spillere som har gjort en fantastisk innsats for Kristiansund Ballklubb

Fotball er som regel en berg og dalbane av følelser. I medgang og motgang. I dag ønsker vi å rette fokus mot fire spillere som har betydd mye for KBK sin eventyrlige reise, og som definitivt har satt sitt preg på klubbens historie til evig tid. 

Det er fotballens natur. Spillere kommer, og spillere går. Det vet alle som følger en fotballklubb og er lidenskapelig supporter. Det gjør det dog ikke noe lettere da dagen først kommer, når en spiller bytter klubb eller har på seg KBK-drakten for siste gang. Spillere som både klubb, publikum og en hel region er blitt glad i. 

Når 2019-sesongen sparkes i gang for KBK blir det uten Sean McDermott, Sverre Økland, Conny Månsson og Jonas Rønningen i troppen. Fire spillere som tilsammen har spilt 398 A-lags kamper for Kristiansund Ballklubb.

Vi tok en prat med daglig leder Kjetil Thorsen om firkløveret, som hadde mange gode historier og utelukkende positive ting å si om guttene som nå går løs på nye utfordringer på hver sin front:

«Sverre Økland, Jonas Rønningen, Conny Månsson og Sean McDermott har vært en viktig del av denne klubben alle sammen.

Sean kom inn i laget etter vi rykket opp i 2016, og har gjort sakene sine utrolig bra. Det gjorde at klubber utenfor Norges grenser fattet interesse for han, og valget falt til slutt ned på Dinamo Bucuresti. Det unner vi Sean, som har vært en utrolig profesjonell og god keeper for KBK. Vi ønsker han masse lykke til, og skal absolutt følge med han i tiden fremover.

Sverre Økland har vært her siden 2012, og har tatt del i utviklingen og reisen som har definert KBK som klubb. Spesielt godt husker jeg snuoperasjonen mot Ull/Kisa i 2016, hvor Sverre var enormt god. Jeg kommer heller ikke unna opprykket mot Jerv i 2016, da han var banens gigant. Sverre ble også spilleren som scoret det første målet for KBK i Eliteserien mot Brann, foran 4000 elleville supportere på Kristiansund stadion. Et vanvittig stort øyeblikk, som vi for alltid kommer til å huske. Han har vært en fantastisk ambassadør for klubben, noe jeg er sikker på at han også vil være i fremtiden.

En annen spiller som har vært en utrolig viktig del av KBK sin suksess, er Conny Månsson. Han kom til oss i 2014, og ble virkelig en viktig faktor i veien mot toppen for oss. Året vi rykket opp var Conny en av våre beste spillere. Han reddet alt det året, føltes det ut som. Jeg erindrer at vi fikk en seks-syv straffer mot oss det året - Conny reddet alle. Jeg tror vi trygt kan si at et opprykk i 2016 uten Conny mellom stengene ville blitt veldig vanskelig. Han har også utenfor banen vært en utrolig viktig person i spillergruppen med sin erfaring og alltid gode humør - til tross for at han i de siste årene har slitt med skader. En hedersmann, som kan se tilbake på en innholdsrik og bra fotballkarriere.

Sist men ikke minst har vi Jonas Rønningen. Kåret til Eliteseriens kjekkeste spiller. Eurosport fokuserte på utseendet, jeg ønsker å omtale personligheten og den gode fotballspilleren. Han kom til oss i 2014 fra Træff, og er et perfekt eksempel på at hardt arbeid over tid lønner seg. Jonas ble fort en av bærebjelkene i laget på veien mot Eliteserien, og adopterte klubbens verdier fra første dag. Scoret to viktige mål for oss mot Lillestrøm og Sarpsborg 08 på hjemmebane i vårt første år i Eliteserien. En ærlig, hardtarbeidende spiller som alltid setter laget først. Jeg og hele KBK ønsker han masse lykke til på ferden videre i fotballkarrieren.

Felles for de alle er at de har satt et solid fotavtrykk med positivt fortegn i KBK sin historie, og vil selvfølgelig alltid være hjertelig velkommen på Kristiansund stadion. Det tror jeg de også er fullt klar over selv. Jeg ønsker på vegne av KBK å takke alle fire for noen fantastiske år i KBK, med latter, positivitet og ikke minst utrolig mange gode fotballminner. En velfortjent takk!»

 

Annonse fra Eliteserien: