KBK fortsatt ubeseiret

KBK ledet 2-0, men måtte se Strømsgodset slå tilbake og sikre uavgjort på Marienlyst stadion søndag kveld.

Christian Michelsen og hans trenerteam med noen forandringer i lagoppstillingen siden hjemmekampen mot Molde. Siden sist er Aasbak ute av troppen grunnet skade, og erstattes av Erlend Sivertsen på backplass. Amin Askar tar Sondre Sørli sin plass i 11'eren, mens Olaus Skarsem erstatter Liridon Kalludra.

11        Flamur Kastrati

Innbyttere: Holmen Johansen, Kalludra, Psyché, Bye, Sørli, Pemi, Diagne.

KBK med to store sjanser tidlig i kampen

Det er hjemmelaget som har mest ball i løpet av de første 10 minuttene, men så girer KBK om og skaper to store sjanser rett etter hverandre. Først er det Amahl Pellegrino som smeller et frispark fra venstresiden i tverrligger og ut. Like etter drar samme mann seg fri i boksen, før han prikker et innlegg på hodet til Kastrati - som dessverre header utenfor. Her burde kanskje KBK tatt ledelsen.

Det er en herlig kamp vi er vitne til på Marienlyst stadion, hvor det bølger frem og tilbake. Etter 25 minutter er det hjemmelaget som er farlig nær scoring. Salvesen vender opp på 20 meter og curler et skudd i stolpen. KBK er heldigvis på returen og får kontroll.

Pellegrino ustoppelig

Etter 30 minutter tar KBK ledelsen, og hvem er det som dukker opp og scorer .. ? Selvsagt er det Amahl Pellegrino! Denne gangen er det dog med god hjelp fra Godset-keeper Viljar Myhra. Et langt KBK-oppspill fra Sørmo spretter mot sisteskansens boks, og keeper Myhra feilberegner totalt. Amahl Pellegrino er årvåken, stjeler ballen og kan rulle ballen inn i åpent mål. KBK iført signalgrønne drakter for anledningen tar føringen!

Ble vi vitne til årets mål på Marienlyst stadion?

Etter 39 minutter er det bare å lene seg tilbake og nyte. KBK presser på og lemper ballen inn i Godset sin 16-meter. Ballen heades ut på 25 meter, hvor Pellegrino tar en touch, og fyrer av på halv volley. Ballen suser som et prosjektil opp i høyre kryss. Et kremmerhus av de sjeldne, og KBK er opp i 0-2. For en spiller vi har i Amahl Pellegrino.

Luften går på ingen måte ut av hjemmelaget, som virkelig kjører kampen de siste 6-7 minuttene før pause. De mørkeblå skaper flere store sjanser. Nærmest er de når Mickelson fyrer avgårde et skudd fra 17 meter, men Aliou Coly sklitakler og redder på streken. Meget godt gjort av senegaleseren!

Lagene går til pause på stillingen 0-2 til KBK.

KBK gjør ingen bytter i pausen.

Strømsgodset reduserer tidlig i 2.omgang

Godset kommer ut i høyt press etter pause, og tar føringen i kampen. Etter 55 minutter får de belønningen de er ute etter. Maigaard triller ballen på tvers til Hove som legger til rette på ett touch før han banker den ned i Mbayes høyre hjørne. En fin scoring, og det er virkelig kamp igjen!

KBK gjør sitt første bytte etter reduseringen. Ut går Flamur Kastrati, inn kommer Bendik Bye. (56 min)

I det 68 minutt gjør KBK et dobbeltbytte. Ut går Amin Askar og Pål Erik Ulvestad. Inn kommer Liridon Kalludra og Sondre Sørli.

Det er jevnspilt etter reduseringen, og ingen av lagene klarer å skape de helt store sjansene. Spenningen er allikevel til å ta og føle på.

Hjemmelaget utligner

I det 77 minutt kommer utligningen litt ut av ingenting. Godset kommer til avslutning fra 16 meter. KBK blokkerer, men returen havner i beina på Moses Mawa som får stå helt alene og trille inn 2-2. Noe uheldig, og et resultat av litt for svakt press fra gjestene.

I det 83 minutt gjør Christian Michelsen nok et dobbeltbytte. Ut går Aliou Coly og Amahl Pellegrino. Inn kommer Christophe Psyché og Faris Pemi.

Det blir virkelig hawaii-fotball det siste kvarteret, hvor KBK faktisk skaper flere gode overganger. Dessverre så vil ikke ballen i mål for de grønnkledde.

Nervepirrende slutt

Hjemmelaget virker å være mer fornøyd med uavgjort enn KBK, og vi jager på for vinnermålet. Sondre Sørli er svært nær å sikre oss alle poengene på overtid når han river seg løs og skyter, men treffsikkerheten er ikke helt der den pleier å være, dessverre. Det vil seg ikke for noen av lagene, og det ender til slutt med poengdeling på Marienlyst stadion. En kamp hvor de fleste med KBK-hjerter helt sikkert føler at vi burde tatt alle tre poengene.

Nå venter en svært etterlenget pause hvor guttene skal få lade batteriene. Neste kamp er hjemme mot Stabæk den 12.juli.