KBK henter ny målvakt

Andreas Vaikla (20) kommer fra IFK Mariehamn og er nå klar for Kristiansund Ballklubb

KBK fortsetter å forme stallen som skal gi de best mulige sportslige resultatene i 2018. 

Nå er det klart at den 20 år gamle målvakten Andreas Vaikla er klar for Kristiansund Ballklubb.

Vaikla er født i Canada, til tross for at begge hans foreldre er fra Estland. Han startet sin karriere i Canada, men fikk i 2012 en telefon fra Estlands U-16 landslag som ønsket at han skulle representere landet. 

Dette takket den unge keeperen ja til, noe som skulle vise seg å være en god avgjørelse. Året etter var den engelske toppklubben West Bromwich Albion på plass på tribunen når Andreas Vaikla voktet buret i en U-17 landskamp mot Irland. Her gjorde han sakene sine så bra at den engelske klubben ønsket å ta Vaikla inn i sitt ungdoms-akademi. Her var han i tre år, før han signerte for den svenske Allsvenskan klubben IFF Norrköping. 

Her fikk han være med å vinne både ligagull og den svenske supercupen i 2015 - dog mesteparten av året som innbytter. 

I 2016 fikk Vaikla derimot mer spilletid for IFF Norrköping, og fikk totalt 13 opptredener ila sesongen. 

I starten av 2017 tok han turen til finske IFK Mariehamn som spiller i den finske toppdivisjonen Veikkausliiga, her har Vaikla fått totalt 26 opptredener ila sesongen.

Nå er det altså klart at unggutten ønsker å fortsette sin karriere på Nordmøre, og har signert en kontrakt som binder han til Kristiansund Ballklubb ut 2019. 

Sportslig leder Kenneth A. Leren forteller til kristiansundbk.no at dette er en sunn og viktig signering for KBK:

 «Andreas Vaikla er en ung og talentfull keeper som var her på prøvespill etter sesongslutt - vi fikk da et veldig godt inntrykk av han som både spiller og person. Vi har hatt Vaikla på blokka i litt over et års tid, og vet at det har vært interesse fra en toppklubb blant annet i Italia i tillegg til flere andre. Vi er derfor veldig glad for at han har valgt å komme til Kristiansund BK.  Dette er en målvakt vi ser et stort potensiale i, som vil naturlig nok komme inn som utfordrer til Sean McDermott på keeperplassen. Vi ser frem til å være med å forme Andreas Vaikla videre, og se han blomstre i mørkeblå drakt» 

Vi ønsker Andreas Vaikla velkommen til Laget For Lidenskap! 

Foto: jalgpall.ee

#KBK #LagetForLidenskap

Annonse fra Eliteserien: