Knallsterk borteseier mot Mjøndalen

KBK kunne ta med seg årets første borteseier hjem til Nordmøre etter to flotte scoringer av Liridon Kalludra og Amahl Pellegrino.

Både Kristiansund BK og Mjøndalen IF har startet sine sesonger godt, og begge lag sto med 5 poeng før dagens oppgjør på Consto Arena.

Samme oppgjør i 2019 endte med poengdeling 1-1 etter at KBK slo tilbake på tampen av kampen etter et flott langskudd av Mido Diop.

KBK stilte fra start mot bruntrøyene med omtrent det samme laget som knuste Aalesunds FK for en ukes tid siden. Eneste forandringen fra den lagoppstlilingen er at Amahl Pellegrino, som har slitt med en liten kneskade den siste uken, startet på benken. Amin Askar kommer inn som erstatter og fikk tillit fra start.

11        Flamur Kastrati

Innbyttere: Holmen Johansen, Furu, Sivertsen, Skarsem, Bye, Pellegrino, Pemi.

Rolig åpning på kampen

Kampen åpnet som den ofte pleier når KBK er i aksjon. Jevnt og tett. Lagene bruker litt tid på å spille seg inn i kampen, men det er KBK som har mest ball de første ti minuttene.

Etter 7 minutter er det nok mange i de tusener av hjem på Nordmøre som jublet for ledelse etter at Flamur Kastrati setter et innlegg av Christoffer Aasbak i mål. Dessverre viser det seg at kraftspissen fra Kosovo var i offside, og målet blir korrekt annullert av linjedommer.

Mbaye varter opp med fantomredning

Etter 23 minutter er det nærmest utrolig at hjemmelaget ikke tar ledelsen. Mjøndalens Ibrahim får et oppspill inn i feltet, men har både Sørmo og kaptein Ulvestad i press bak seg. Allikevel får han vendt opp og avsluttet hardt ned mot venstre hjørne. De fleste tror nok den går i mål, men Mbaye varter opp med en vanvittig reaksjons-redning og hindrer baklengs.

Kampen åpner seg opp sakte men sikkert utover omgangen, hvor begge lag helt tydelig ønsker å angripe. Spillemessig totalt sett over 1.omgang er nok KBK best, men det er Mjøndalen som skapte de største sjansene.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

KBK går rett i strupen på Mjøndalen etter pause

Ingen av lagene gjør noen bytter i pausen. Det er ingen tvil om at Michelsen og hans trenerteam har brukt pausen godt. KBK går aggressivt til verks fra første spark på ballen i 2.omgang. Det hvitkledde bortelaget ruller opp angrep på angrep, og etter 50 minutter får vi uttelling!

Bent Sørmo avanserer opp langs høyresiden, og er omringet av bruntrøyer. Allikevel klarer høyrebacken å lirke en fin stikker gjennom bena på en Mjøndalen-spiller. Pasningen går til Amin Askar, som fosser ned mot dødlinja. Den rutinerte nykommeren slår en fantastisk ball 45 grader ut i feltet, hvor Liridon Kalludra kommer stormende og kan sette ballen kontant i mål. KBK er fortjent opp i ledelsen, etter en flott scoring! Kjør.

KBK fortsetter å trykke på etter scoringen, og det er en herlig fotballkamp vi er vitne til! Det bølger frem og tilbake.

63 minutt. KBK gjør sitt første bytte for dagen. Ut går Flamur Kastrati, inn kommer Bendik Bye.

Mjøndalen spiller seg litt mer inn i kampen igjen etter scoringen, og trykker de hvitkledde bakover i banen. Fordelen er nå at klokken tikker i favør KBK, og at hjemmelaget må ta mer og mer risiko for å jage utligning. Dette åpner for mye rom og kontringer for gjestene fra Baillsund.

78 minutt. KBK gjør et trippeltbytte. Ut går Amin Askar, Liridon Kalludra og Pål Erik Ulvestad., inn kommer Amahl Pellegrino, Erlend Sivertsen og Olaus Skarsem.

Pellegrino setter spikeren i kista

KBK ligger disiplinerte og venter på muligheten for å punktere. Etter 86 minutter kommer den - og selvsagt er det Pellegrino som avgjør mot gammelklubben. Sondre Sørli plukker opp en svak klarering av Mjøndalen-keeper Makani, og slår en fantastisk ball direkte i bakrom. Der lurer Pellegrino som skaffer seg både tid og rom før han ruller ballen iskaldt forbi keeper og i mål. 0-2 KBK og game, set, match på Consto Arena!

Trøstescoring for Mjøndalen på overtid

Det legges til 4 minutter overtid, og i det 92.minutt krangler Mjøndalen inn en redusering ved Shuaibu Ibrahim. Det gjør ingen verdens ting, for KBK står godt i mot de siste minuttene og vinner 2-1 i Mjøndalen.

Årets første borteseier er et faktum, og du verden så godt den smakte! En solid lagseier hvor alle skal ha skryt.

Tusen takk for følge, nå gleder vi oss til hjemmekamp mot Molde FK!