Knallsterk seier mot Vålerenga

KBK hevet seg flere hakk til årets første hjemmekamp og sørget for at alle poengene ble igjen i Kristiansund

Folketlivet yret på Kristiansund stadion allerede 3 timer før kampstart, og mange hadde møtt opp for å få med seg åpningen av Talgø Mathall. Åpningen ble midlt sagt en suksess, og mathallen ble stappfull av kampklare nordmøringer som koset seg med både fishan, hamburger og pizza.

Slatlem Corner og supporterbutikken hadde også meget bra besøk - alt lå dermed til rette for en festaften.

Christian Michelsen og hans trenerteam startet med følgende lag til dagens kamp:

Laget

McDermott, Sørmo, Psyché, DP Ulvestad, Aasbak, PE Ulvestad, Hopmark, Gjertsen, Diop, Amang, Sørli

KBK var påskrudd fra start, og tok initiativet i kampen fra første spark på ballen. Det var tydelig en revansjesugen gjeng som ønsket å vise seg fra en annen side enn mot Viking forrige helg. Hjemmelaget stresset og plaget Vålerenga non stop, noe som gjorde at KBK vant ballen høyt i banen flere ganger i løpet av 1.omgang.

KBK står høyt, og skaper en del halvsjanser - men de helt store sjansene uteblir. Vålerenga får et par muligheter på dødball, men ellers har KBK stålkontroll på laget fra hovedstaden.

Etter 20 minutter må dessverre Thomas Amang ut med skade. Vi krysser fingrene for at det ikke er noe langvarig for vår nye spiss. Bendik Bye kommer inn som erstatter.

Fjorårets toppscorer løper og jobber utrettelig fra første sekund på banen. Det skal til slutt vise seg å bli lønnsomt. Da kampen nærmer seg pause, får KBK en overgang hvor de sender mange i angrep. Aasbak sender ballen til Gjertsen som stormer ned mot dødlinja og tiltrekker seg både forsvar og keeper. Han ruller ballen perfekt 45 grader ut til Bye, som bruker et touch før han banker ballen i nettet. Vi tar ledelsen like før pause, og Kristiansund stadion eksploderer i jubel!

KBK går til pause med 1-0 ledelse.

Rødt kort til VIF og skade på Gjertsen

De mørkeblå fortsetter i samme stil som i 1.omgang når andre halvdel kjøres i gang, og etter 48 minutter er Vålerenga på etterskudd nok en gang. Efraín Juárez setter inn en stygg takling på Torgil Gjertsen ute på venstrekanten, og blir helt korrekt utvist. Gjertsen har store smerter i ankelen, og må byttes ut - vi håper den fotrappe vingen er tilbake så snart som mulig. Kristoffer Hoven kommer inn for Gjertsen.

KBK får mye ball etter at VIF reduseres til ti mann, og når kampuret viser 70 minutter er Sørmo svært nær ved å øke ledelsen for KBK. Sørli får en ball i 16-meteren, gjør en fantastisk vending før han serverer ballen på bakerste stolpe til Bent Sørmo. Høyrebacken avslutter fra skrå vinkel, men ballen går i stolpen! Så nære, så nære.

Etter 73 minutter går Pål Erik Ulvestad ut, inn kommer Liridon Kalludra. Forøvrig en meget god kamp på midtbanen av Pål Erik Ulvestad.

Etter 76 minutter skjer nesten det som ikke skal skje. Azemi lurer offside-fella og kommer alene med McDermott, men sisteskansen gjør som han så ofte pleier og redder avslutningen. Solid som alltid. Meget stor Vålerenga-sjanse.

KBK fortsetter å dominere banespillet, og beholder roen. Etter 85 minutter skal den meget deilige og forløsende 2-0 scoringen komme. Aasbak kaster et langt innkast fra venstre og Psyché forlenger ballen med en bra hodestuss. Hoven er først på den løse ballen og gjør en fantastisk vending og skyter i steget - ballen fyker opp i nettaket foran Uglan og supporterne går helt banans. Kristoffer Hovens første scoring i eliteserien for KBK, og hvilken måte å gjøre det på!

KBK kontrollerer det hele fint inn, og er faktisk centimetere unna å øke ledelsen til 3-0 på overtid. Liridon Kalludra kommer alene gjennom, runder keeper, og skal sette ballen i et så og si åpent mål. Svensken klinker til ballen som går på undersiden av tverrligger og ut. Liridon ler og rister på hodet - den vet vi sitter neste gang.

Dommer Hafsås blåser av, og spillere, trenere, publikum og alt som kan krype og gå av KBK kan slippe jubelen løs. En fantastisk solid kamp, hvor vi tar årets første seier!

Allerede på onsdag reiser vi til Bergen for å spille mot Brann. Vi får håpe på reprise.

#KBK #LagetForLidenskap

tdbc1c6a
KBK var klart best og vant fortjent i årets første hjemmekamp mot Vålerenga // Foto: NTB Scanpix