KBK var det klart beste laget på Kristiansund stadion, og sendte hjem bergenserne med tap for tredje året på rad

"Sommer på Nordmøre" er en sang Uglan synger uansett vær, i dag passet den allikevel ekstra godt. Kraftige regnbyger og sterk kuling var været KBK og Brann måtte forholde seg til under dagens kamp, og det var definitivt KBK som taklet forholdene best.

Christian Michelsen og hans team gjorde et par endringer fra forrige kamp. Veldig gledelig var det å se Andreas Hopmark tilbake i lagoppstillingen, etter et lengre skadeavbrekk. Christophe Psyché fikk hvile i dag, og en bunnsolid Aliou Coly kom inn på stopperplass som ersatter.

XI:
McDermott, Coly, Hopmark, DP Ulvestad, Aasbak, Sørmo, Diop, Gjertsen, Sørli, Pellegrino, Kastrati.

Benk: Mbaye, Gjesdal, Sivertsen, PE Ulvestad, Kalludra, Isaksen, Bye.

Rolig åpning, men så sa det pang!

Kampen startet relativt rolig, og de første 10 minuttene ble en stillingskrig. Brann kom ut i en 5-4-1 formasjon, noe som gjorde at KBK tidlig tok initiativet i kampen.

Etter 13 minutter skaper KBK sin første sjanse, og det på nydelig vis. Sondre Sørli får ballen, og drar seg inn i banen. Finter en mann, før han slipper ballen til Pellegrino som kommer på et lurt løp bak stopperne til Brann. Krempasning av Sørli, og Pellegrino gjør selvsagt alt riktig mot Håkon Opdahl. 1-0 til KBK!

Hjemmelaget fikk virkelig tenning av målet, og gikk rett i angrep igjen etter scoringen. Denne gangen er det Torgil Gjertsen som viser frem sine ypperste kvaliteter. Den fotrappe trønderen finter seg elegant forbi 3-4 mann i feltet før han avslutter, men Opdahl er med på notene. Kastrati får sjansen på returen, men det reddes på streken fra Vito Wormgoor. Veldig nært at vi øker ledelsen, der.

Kun 5 minutter senere er KBK frempå nok en gang. Gjertsen spiller gjennom Pellegrino, som legger inn til Sørli. Avslutningen blokkeres så vidt, og det blir corner til KBK! Svært nære igjen for hjemmelaget.

Brann slipper unna med skrekken, og klarer å komme seg litt mer inn i kampen mot slutten av omgangen. KBK går allikevel inn til pause med en meget fortjent ledelse, etter å ha vært det klart beste laget på banen de første 45 minuttene.

KBK med stålkontroll i 2.omgang

Det ble langt jevnere i andre halvdel av kampen. Brann var mer med på det som foregikk, men slet med å skape sjanser på et bunnsolid KBK-forsvar.

Gang på gang ryddet den bakre fireren selvsikkert opp, med god hjelp fra hardtarbeidende midtbane og angrepsspillere.

KBK gjorde sitt første bytte for dagen i det 74.minutt. Ut gikk Flamur Kastrati, inn kom Pål Erik Ulvestad, som forøvrig gjorde sakene sine meget bra etter innhoppet.

I det 83 minutt gjorde KBK sine to siste bytter. Ut gikk Diop og Gjertsen, inn kom Bendik Bye og Jesper Isaksen. Begge innbytterne løp og kjempet hele veien inn, og gjorde en god figur.

Det var KBK som var nærmest også denne omgangen, uten at man klarte å få ballen i mål. Kastrati hadde et frispark som hadde retning i krysset, men Branns sisteskanse gjorde en god redning i keeperhjørnet.

Helt på tampen av kampen fikk KBK et par kontringer mot et Brann-lag som hadde tømt seg fremover, men dessverre klarte vi ikke å utnytte disse godt nok. Jesper Isaksen hadde blant annet et flott løp fra egen halvdel, men valgte å skyte til slutt i en situasjon hvor han kanskje burde spilt ballen. Det gjør dog ingen verdens ting når KBK holder hele veien inn, og vi vinner 1-0! Brann sendes hjem med tap i bagasjen for tredje året på rad.

Uglan supporterklubb, med nyoppsatt capo-tårn for anledningen holdt trykket gjennom hele kampen, og var på lik linje med spillerne påskrudd fra start til slutt!

Tusen takk til alle som møtte opp for å se oss i blåsten. Som alltid er Kristiansund i medvind uansett vær!