Spennende hjemmekamp mot Vålerenga

Tross flere sjanser og et målhungrig publikum ble det 0-0 og poengdeling mellom Kristiansund BK og Vålerenga IF i kveld.

Vålerenga gjestet i kveld Kristiansund stadion i godt Nordmørsk sommervær, lettoverskyet og 16°. KBK ønsket å snu den negative trenden med sure ettmåls tap de siste to kampene. Sist kamp i Bodø leverte guttene en nesten prikkfri bortekamp mot serielederen, og kunne med litt mer hell tatt med seg både ett og tre poeng.

Uglan er på fra start og lager en fantastisk stemning på stadion, til tross for kun 200 innenfor stadionportene.

Innledningsvis kjempes det om å tilrive seg initiativet i kampen. Begge lagene er direkte i spillestilen og spiller ofte langt i lengderetning. Det er KBK som skaper den første muligheten etter frispark i det vi nærmer oss kvarteret spilt. Innlegget treffer Kastrati som dessverre får et urent treff på ballen, og dermed ender det i ingenting.

I det 18. spilleminutt er det Vålerenga som er frempå med to skuddforsøk, begge reddet av Mbaye. På det påfølgende hjørnesparket får Vålerenga ballen i nettet, men scoringen blir korrekt annullert.

Nesten for KBK!
Lite som skjer på Kristiansund stadion i en jevnspilt kamp. Ingen av lagene klarer å skape de helt store sjansene, og det som er blir avblåst for offside. I det 40. spilleminutt er det imidlertid KBK som er farlig frempå. Hopmark mottar ballen på 20 meter og skyter. Skuddet er hardt men Vålerenga målvakten redder. Nesten for KBK!

Akkurat i det vi er inne i overtiden er det Aasbak som treffer Sørli med et perfekt innlegg. Sørli møter på første stolpe men fra 4 meter setter han den dessverre over mål. Kampens største sjanse. Omgangen ebber ut med 0-0.

Vi håper andre omgangen starter som den første sluttet, med gode scoringsmuligheter for KBK! 5 minutter ut i omgangen er det er imidlertid Vålerenga som kommer til den første muligheten. Skuddet fra 18 meter sniker seg heldigvis én meter til side for mål. 3 minutter senere er det Sørli som prøver seg. Skuddet går rett på keeper, som redder enkelt.

Vålerenga får hjørnespark i det 55. spilleminutt. Etter litt klabb og babb inne i vår egen 5 meter går ballen via en KBK fot og over mål. Det påfølgende hjørnesparket ender med ingenting.

Skaper sjanse
Når vi nærmer oss timen spilt gjør Michelsen de første byttene. Ut går Mido og Kalludra, inn kommer Amin Askar og Pål Erik Ulvestad. Nesten umiddelbart er Askar involvert i en stor KBK sjanse. Han nikker oppspillet tilbake til Kastrati som banker ballen i nettveggen. Vi nærmer oss!

Også Fagermo gjør et dobbeltbytte i det vi passerer 63 minutter. Inn kommer blant annet en gammel kjenning, Benjamin Stokke.

Når vi passerer 70 spilte minutter har KBK klart å tilrive seg et visst initiativ i kampen, og trøkker Vålerenga bakover.  Vi kommer til noen nestensjanser, men det mangler litt på presisjonen på den nest siste pasningen. Vålerenga  på sin side prøver å dra ned tempoet, og bruker lang tid på sine dødballer. Dommeren har sett det samme og drar frem til gule kortet for uthaling av tid.

Bendik Bye kommer inn for Kastrati og får de siste 11 minuttene. I Bye sitt første angrep, og første touch på ballen, så headder han videre til Askar. Fra 6 meter, litt til høyre fra mål, skyter Askar på volley. Dessverre uten å treffe innenfor stengene. Vi fører kampen og hadde fortjent en scoring!

Til tross for et stort KBK press på slutten av kampen så klarer vi dessverre ikke å få ballen over målstreken. Dermed 0-0 og sesongens femte uavgjort er et faktum.

Nå blir det nesten én uke pause før neste kamp. Lørdag 25. juli reiser vi til Bergen og møter Brann på Brann stadion.