To kremmerhus sikret borteseier

Fantastisk laginnsats og elleville frispark av Pellegrino og Aasbak sikret tre viktige poeng borte mot Start. Se video med høydepunkt nederst i artikkelen

Nydelig sensommer-vær i Kristiansand søndag kveld utgjorde perfekte spilleforhold på Sparebanken Sør Arena. 20 grader og vindstille er selvsagt mer enn vi kan håpe på her oppe på Nordmøre i september, men vi er heldigvis i medvind uansett vær!

Hele fem bytter hos KBK fra forrige kamp hvor vi tapte 5-3 hjemme mot Viking. Mbaye, Furu, Aasbak, Diop og Diagne kommer inn for henholdsvis Holmen Johansen, Psyché, Askar, Skarsem og Kalludra.

Kaptein Dan Peter Ulvestad stadig ute med plager i ryggen, mens Kalludra ble igjen hjemme i Kristiansund grunnet nyfødt baby. Vi gratulerer så mye!

KBK mønstret følgende ellever mot Start:

Mbaye, Sørmo, Coly, Furu, Aasbak, Diop, Hopmark, Sørli, Diagne, Diop, Kastrati, Pellegrino.

Innbyttere: Holmen Johansen, Psyché, Bye, Sivertsen, Skarsem, Askar, Williamsen, Faris, Siira Sivertsen.

Rolig start på Sparebanken Sør Arena

Relativt rolig start mellom lagene i Kristansand, men det er hjemmelaget som er farligst frempå. Kastrati setter riktig nok en ball i nettmaskene allerede etter 3 minutter, men blir avblåst for offside. Det hadde vært en drømmestart for KBK.

De neste 15 minuttene er Start best, og skaper to gode sjanser. På den ene tvinges Mbaye ut i full strekk etter et skudd fra Markovic. Samme mann er farlig frempå noen minutter senere også, da han får avsluttet på direkten inne i KBK sin 16-meter. Heldigvis går avslutningen utenfor.

KBK kjemper seg inn i kampen etter en noe hektisk åpning.

Etter 20 minutter er det de hvitkledde fra Nordmøre som er nær scoring. Aasbak serverer en god corner, hvor Andreas Hopmark møter på første stolpe og setter pannen til. Blir dessverre litt presset i det han skal avslutte, noe som gjør at headingen går like utenfor. Godt forsøk!

To enorme kremmerhus på 10 minutter for KBK

Etter 28 minutter får KBK frispark i god posisjon litt ute til venstre. Amahl Pellegrino stiller seg opp, før han curler ballen over muren og opp i nærmeste kryss. Enorm scoring fra Eliteseriens toppscorer, og vi tar ledelsen mot Start! For en avslutter vi har i Pellegrino. 18 mål på 18 kamper. Det lukter det fishan med salt og eddik av.

Ti minutter senere får KBK frispark i god posisjon nok en gang..

Alle tror Pellegrino skal prøve seg igjen, men han lar Christoffer Aasbak skyte i steden. Det gjør han rett i. Venstrebacken lader godfoten (venstra) og kliner ballen helt utagbart opp i venstre kryss. Fy flate, for en scoring trønderen serverer. Til og med Aasbaks svigerfar Jørn Jamtfall hadde vært sjanseløs på den der i glansdagene. 2-0 KBK!

Det roer seg litt etter scoringene, og vi kontrollerer kampen inn til pause. En meget god første omgang av KBK, som fortjent kan gå i garderoben til pause med 2-0 ledelse.

KBK bytter keeper i pausen

Mbaye fikk seg et par smeller i 1.omgang, og blir tvunget til å kaste inn hanskene i pausen. Inn kommer Holmen Johansen.

Litt roligere etter pause, hvor ingen av lagene kommer til de helt store sjansene. Kastrati skaffer KBK frispark i meget god posisjon nok en gang etter 63 minutter, men denne gangen går ballen i muren og til corner fra Pellegrino.

Etter 66 minutter gjør KBK et dobbeltbytte. Diop og Sørli går ut, inn kommer Skarsem og Bye.

I det 68.minutt setter Start-spiller Markovic ballen i mål, men linjedommer får med seg at han scorer med hånden. Scoringen annulleres helt korrekt av en årvåken dommer.

I det 76 minutt gjør KBK sitt tredje bytte. En hardtarbeidende Kastrati går ut med en kjenning, og blir erstattet av Amin Askar.

I det 89 minutt kommer Erlend Sivertsen inn for Calvin Diagne.

Start reduserer på overtid

KBK slipper seg litt nedpå de siste ti minuttene, og kontrollerer kampen bra. Men, allikevel glipper det i det 95 minutt. Christian Bolanos får gå opp i feltet og plutselig er det spenning. Heldigvis kommer den for sent, og KBK holder helt inn. Det ender til slutt med 3 meget viktige for KBK. Enorm laginnsats over hele linja i dag, hvor seieren sikres av to frispark i verdensklasse av Pellegrino og Aasbak. We are back on track!