Uavgjort etter texas-kamp mot Haugesund

KBK tok ledelsen, Haugesund snudde kampen, før Torgil Gjertsen til slutt sikret uavgjort med et kremmerhus

KBK tok imot FK Haugesund til dyst på Kristiansund stadion søndag kveld. Statistikken på hjemmebane mot gjestene var god før kampen, og hjemmelaget hadde selvsagt forhåpninger om å forlenge seiersrekken mot Haugesund på Kristiansund stadion. 

Eneste skadefravær for KBK var Flamur Kastrati, som valgte å stå over grunnet stiv muskelatur.

Dagens KBK-lag startet som følger:

McDermott, Sørmo, Psyché, DP Ulvestad, Aasbak, Diop, Hopmark, Sørli, Gjertsen, Kalludra, Pellegrino.

Innbyttere:

Mbaye, Sivertsen, Isaksen, PE Ulvestad, Bye, Coly, Olsen.

Jevn åpning, men så sa det pang fra KBK!

FK Haugesund og KBK var meget jevnspilt de første 5 minuttene, og det er gjestene som faktisk som var farligst frempå i starten av kampen.

Men så har KBK en brennhet spiss ved navn Amahl Pellegrino...

Etter 11 minutter mottar Pellegrino av Kalludra, tar ballen med seg et par touch før han dunker ballen lavt nede i hjørnet forbi Sandvik! Pellegrinos femte mål i KBK-drakta er et faktum. Pellegrino løper bort til nærmeste kamera med fem fingre i været - selvsagt for å vise at han har scoret fem på fem.

Etter scoringen kontrollerer KBK kampen bra, og er desidert det førende laget. Hjemmelaget skaper mange corner og dødballmuligheter, og FK Haugesund har mer enn nok med å forsvare seg utover omgangen.

De få gangene Haugesund kommer på besøk i KBK sin 16-meter så rydder forsvaret og en påskrudd Sean McDermott opp det som kommer.

Lagene går til pause på stillingen 1-0 til KBK etter en vakker scoring av Amahl Pellegrino.

Haugesund utligner på direkten

KBK foretok et bytte på midtbanen til 2.omgang. Ut gikk Andreas Hopmark, inn kom Pål Erik Ulvestad.

Haugesund kommer ut i 2.omgang med gasspedalen i bånn, og KBK blir passive. 

Det straffer seg raskt i Eliteserien. Haugesund ved Bergqvist får slå upresset inn fra venstre, og inn i boksen er det totalsvikt fra KBK sitt forsvar. Den tidligere West Ham-spilleren Martin Samuelsen får stå helt mutters alene på bakerste stolpe, og header kontrollert inn utligningen foran Uglan. 1-1 på Kristiansund stadion.

Haugesund får energi av utligningen, og tar over initiativet i kampen. Kun 13 minutter etter utligningen er Samuelsen på farten igjen for gjestene..

Haugesund-spilleren får gå hele veien, og det er nok en gang for enkelt forsvarsspill. Samuelsen får til slutt avsluttet skrått på mål fra venstre, og ballen går via McDermott og i nettmaskene. Haugesund har snudd kampen.

I det 73 minutt gjør KBK sitt andre bytte for dagen. Ut går Liridon Kalludra, inn kommer Bendik Bye.

I det 76 minutt er Haugsund farlig nær med å øke ledelsen. Først varter Sean McDermott opp med en kanonredning på en avslutning fra kort hold, før Martin Samuelsen setter returen i stolpen!

KBK gjør sitt tredje bytte i det 83 minutt. Ut går Sondre Sørli, inn kommer Aliou Coly som går rett inn på spissplass. 

Torgil Gjertsen med praktscoring ut av intet!  

KBK etablerer seg høyt oppe på banehalvdelen, etter en periode hvor det så helt dødt ut. Plutselig får Torgil Gjertsen ballen rundt Haugesunds 16-meter. Han triller rundt med både én og to Haugesund-spillere før han smeller ballen via tverrligger og inn. Kristiansund stadion koker fullstendig.

Knappe 2 minutter etter Gjertsens scoring, får KBK alle sjansers mor til å snu kampen. Coly spilles plutselig mutters alene med keeper, men sleiver totalt når han skal sette ballen forbi Sandvik! Et stort sukk går gjennom publikum.

KBK maler på for seiersmålet i sluttminuttene. Publikum reiser seg og roper spillerne fremover. Dessverre vil det seg ikke etter en vanvittig sluttspurt, og kampen ender til slutt uavgjort. 

I og for seg et fortjent resultat, hvor KBK var svært tafatte i store deler av 2.omgang. 

Se høydepunktene og alle scoringene i videoen under: 


 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: