Uavgjort mot serieleder Rosenborg

En gnistrende snuoperasjon holdt nesten til seier mot RBK

Det var duket for fest på Kristiansund stadion før oppgjøret mot Rosenborg BK, og du verden for en fest det skulle bli.

Etter en vanvittig snuoperasjon av KBK, endte det til slutt utrolige 3-3 i det som mange kaller årets kamp i Eliteserien så langt.

KBK: McDermott - Coly, Baranov, DP Ulvestad, Aasbak - Rønningen, Økland, Kalludra, Hopmark - Mendy, Stokke.

Reserver: Knezovic, Sørli, Bjerkås, Ekpe, Bamba, Torske, Lekaj.

1.OMGANG

4126 tilskuere, på et forøvrig utsolgt Kristiansund stadion fikk se et KBK-lag som sprudler av selvtillit om dagen. Guttene i mørkeblått var helt på høyde med serielederen i store deler av 1.omgang, men ble straffet av godt angrepsspill fra gjestene, og måtte til slutt gå inn til pause med å ligge under 0-2. Matthias Vilhjalmsson og Anders Konradsen scoret forøvrig målene for Rosenborg.

Men det var noe uforløst over hele atmosfæren på stadion til pause. Tribunene og folket hadde ikke mistet troen på poeng, og det hadde jaggu ikke KBK som lag heller.

2.OMGANG

Etter 50 spilte minutter tror derimot de fleste at kampen er punktert. RBK kommer til innlegg, Midtsjø styrer ballen mot mål men treffer stolpen. KBK heldige som ikke får 0-3 i sekken. Skremmeskuddet får tydeligvis KBK til å våkne for alvor. Stolpeskuddet skal vise seg å bli et vendepunkt i kampen.

4 minutter etter Rosenborg sitt stolpetreff, kommer reduseringen anført av Christoffer Aasbak og Jean Mendy. Aasbak kommer seg rundt på kant og får lagt inn. Mendy er på rett plass til rett tid og kriger ballen i mål. 1-2 og det tar helt av på tribunene. Skulle KBK klare å komme tilbake?

Rosenborg blir tydelig rystet av scoringen, for kun 5 minutter senere får vi en reprise på 1-2 scoringen. Aasbak kommer seg igjen rundt på kant, legger inn til en årvåken Jean Mendy som pirker ballen i mål via en RBK-forsvarer. 2-2, utligningen er et faktum. Vanvittige scener på Kristiansund stadion. Ekspertkommentator Kjetil Rekdal uttaler at han nesten ikke tror det han ser.

Men, dramaet var på langt nær over.

Christian Michelsen og hans trenerteam bestemmer seg helt tydelig raskt for å angripe videre. To offensive bytter blir gjort, da Sondre Sørli og Dao Bamba kommer inn med friske bein for å erstatte Kalludra og Mendy. Hele stadion gir stående applaus for tomålsscorer Jean Mendy.

10 minutter etter byttene, skjer det helt vanvittige. KBK kommer på en kontring, og spiller seg utsøkt fremover i banen. Rønningen finner til slutt Sondre Sørli som banker til fra 17 meter - ballen sitter limt nede ved stolperota og går deretter i mål bak en sjanseløs André Hansen i RBK-buret.

3-2 og Kristiansund stadion bryter ut i fullstendig kaos. Folk hyler, jubler og gråter om hverandre på tribunene. Et magisk øyeblikk som ikke blir glemt med det første på Nordmøre.

KBK kriger med nebb og klør for å beholde ledelsen helt inn, men 1 minutt inn i overtiden slår Rosenborg tilbake. Nicklas Bendtner dukker opp på en corner og utligner til 3-3.

Dette blir også sluttresultatet.

Utligningen legger dog ingen demper på festen i det kampen er over. Publikum svarer med trampeklapp og stående applaus i det dommer Tommy Skjerven blåser av kampen. Stemningen på Kristiansund stadion under gårsdagens kamp er vanskelig å beskrive med ord.

Vi skal være stolte over det vi presterte mot Rosenborg i går kveld. Guttene ute på banen viser en enorm moral og vinnervilje i det som var spådd til å bli en enkel kamp for serielederen. Slik ble det ikke - snarere tvert i mot. Det hadde ikke gått uten entusiasmen og støtten som publikum og hele Nordmøre skaper rundt KBK. Sammen har vi fått til noe helt unikt.

Tusen takk til alle 4126 som møtte opp for å heie laget opp og frem. La oss gjenskape folkefesten og stemningen mandag, 17.juli når Vålerenga kommer på besøk til byen vår.