Kristiansund Stadion

Kristiansund Stadion, som het Gressbanen fram til og med 2014, er Kristiansund Ballklubb sin hjemmebane, og ligger i bydelen Karihola på Kirkelandet i Kristiansund.

Sommeren 2013 ble naturgresset erstattet med kunstgress og fra og med 2014 overtok Kristiansund Ballklubb driften av banen.

Klubbens generalsponsor SpareBank 1 Nordvest har kjøpt navnerettigheten og gitt stadion navnet Kristiansund Stadion.

KBK har hatt en drøm om å skape en atmosfære som er lik de mindre klubbene fra det engelske ligasystemet.

I så måte har man hentet mye inspirasjon fra Deva Stadium, som er hjemmebanen til Chester FC og som i dag spiller i Conference League.

diva-stadium
Deva Stadium - Chester F.C.

I 2014 var en stor delegasjon fra Kristiansund BK på besøk hos Chester FC.

Siden 2014 og fram til seriestart 2017 har man utviklet Kristiansund Stadion til å tilfredsstille kravene til Eliteserien.

Stadion har i dag overbygde tribunetak på alle fire sider og stadions totale tilskuerkapasitet er på 4277 tilskuere fordelt som følgende:

Langside ABYSS-TRIBUNEN
1230 sitteplasser

Langside NOTAR-TRIBUNEN
1363 sitteplasser (8 HC)

Kortside 1)-TRIBUNEN
1082 hvorav 286 sitteplasser og 796 ståplasser

Kortside KBBL-TRIBUNEN
602 hvorav 540 sitteplasser og 62 ståplasser

Bortesupportere disponerer 206 sitteplasser (2HC) og 10 ståplasser på KBBL-TRIBUNEN.

Tilskuerrekorden på «nye» Kristiansund Stadion er på 4277 og ble satt i forbindelse med seriekampen mot Molde FK i 2018.

Møre Drift VIP

På 1)-Tribunen er det bygget VIP-fasiliteter.

Møre Drift VIP, starter serveringen 2 timer før avspark.

Her er det plass til 300 VIP gjester og her serveres alltid middagsbuffet, kaffe og kaker. Klubben har som mål om at dette skal være den viktigste arena for relasjonsbygging på Nordmøre.

Her kommer alltid begge lags trenere for å gi oss taktikken for hvordan motstanderen skal slås.

IMG_20170504_134320
Møre Drift VIP

Malthus Uniteam-losjen VIP

I forkant av 2018 sesongen ble Malthus Uniteam-losjen bygget i nordvest-hjørnet på Kristiansund stadion.

Dette er en losje som benyttes av bedrifter og sponsorer i forbindelse med våre hjemmekamper, og som byr på det lille ekstra hva angår den totale kampopplevelsen.

Her er det plass til 22 personer, hvor man får en egen VIP-vert som står for servering av middag og tilhørende drikke før kampen. Under kampen får hele følget en egen sittegruppe ute på den tilhørende Malthuslosje-terassen, med 22 behagelige skinnseter og fantastisk utsikt over stadion.

Konseptet ble omfavnet hjerteligst av våre samarbeidspartnere allerede på idèstadiet, og er et svært populært objekt.

Pris per kamp er kr 22.000,-

BrukHjemmeside
Malthus Uniteam-losjen rommer 22 personer og har egne skinnseter på utsiden til kampen

Slatlems Corner med tilhørende Møre Royal Terrasse

På 1)-Tribunen finner du også Slatlems Corner.

Dette er en supportercafe som starter serveringen 2 timer før avspark.

Her kan man nyte god drikke og ikke minst vår egen fotballpølse som er laget av den lokale pølsemakeren Angus Gaupset i kjent engelsk stil.

I supportecafeen kan du også spille Shuffleboard om du ønsker.

Vil du sitte ute i solen ligger Møre Royal terrasse i tilknytning til Slatlems Corner.

Her har man bygget opp et fantastisk utemiljø, med strålende fasiliteter og med tilhørende markiser og varmelamper fra NORSOL.

Collage

Gjensidige Frivilligbua

Etter debutsesongen av Eliteserien 2017, bestemte KBK seg for at man måtte få bygget en plass for de frivillige på stadion. Det resulterte i Gjensidige Frivilligbua.

Frivilligbua er en stasjon for de frivillige på kampdag, hvor det alltid er varmt og godt, varm kaffe på trakteren, pølser og nystekte vafler.

Her kan man alltid ønske seg velkommen, eller komme med innspill og tanker om hvordan dagen har vært.

Uten frivillige hadde ikke KBK vært i nærheten av det de er i dag - og det føltes godt å få på plass en egen base for de rause og hjelpende hender klubben nyter godt av hver eneste dag og helg.

GjensidgeFrivilig
Gjensidige frivilligbua er et tilholdssted for våre fantastisk frivillige på stadion på hverdager og under kamp

På Notar-tribunen finner du klubbens supportershop

CollageSupporter
SupporterShop

Lokalisert i tilknytning til Notar-tribunen finner du også The Fish House.

Her serveres fish and chips eller fishan som man kaller det i Kristiansund.

Felles for engelskmenn og kristiansundere er at vi har tradisjon for fish and chips.

Fish and chips er den mest populære hurtigmaten i Storbritannia og på Kristiansund Stadion lages den fra grunnen av og serveres selvsagt sammen med salt og eddik.

collagefishhouse
The Fish House