Awet Alemseged har signert proffkontrakt

Det er gledelig at Awet Ermias Alemseged nå har signert proffkontrakt med KBK. Kontrakten strekker seg ut 2026 sesongen. En spennende ung spiller som har tatt store steg den siste tiden.

"Awet har gjennom 2022 og 2023 vist at han mener alvor med fotballsatsingen sin, og har en spennende X-faktor i det offensive spillet. Vi tror han er villig til å legge ned den jobben som kreves for å nå langt, og da var tiden inne for å tilby Awet kontrakt med KBK. Vi er glade for at han er med oss inn i en spennende fremtid for klubben." forteller sportslig leder Eirik Hoseth.

Awet fikk sin debut på A-laget i cupkampen mot Tomrefjord i 24. mai i år. Sist hjemmekamp på Nordmøre stadion fikk han også sin debut i OBOS ligaen da han kom inn på slutten i kampen KBK - Hødd (4-0). 

KBK cup tomrefjord.jpg
Max Willamsen, Awet Alemseged, Oskar Sivertsen og Eirik Nyland etter cupkampen mot Tomrefjord

Selv gleder han seg stort over proffkontrakten og håper å spille seg inn på laget.

"Jeg er takknemlig for muligheten og sjansen jeg har fått og har alle planer om å gripe den. Første mål er å spille meg inn på laget og få spilletid i OBOS i høst. Jeg har min styrke fremover i banen og vet at jeg har gode offensive kvaliteter. Defensivt er jeg ikke fult like god men det er vel viktig å ha noe å jobbe med også" sier og smiler en blid Awet Alemseged. 

2019.jpg
Bildet er fra januar 2019: Leander Næss Alvheim, Zakka Mohamed, Awet Alemseged, Mathias Knutsen, Amir Al-Ikabi, William Storvik scoret alle mål i første kamp for året. 

Awet, med både KFK og CFK som moderklubber, startet med ukentlige treninger i NEAS Akademiet høsten 2016 gjennom Bylaget, hvor også lagkamerater på A-lag og rekrutt Oskar Sivertsen, Heine Bruseth, Leander Næss Alvheim, Andreas Bakeng Rogne, Vegard Dønnem deltok. I 2018-sesongen ble han rekruttert til KBK og spilte de to neste sesongene på G16-laget vårt. Han tok steget opp til nasjonal G18 og etter hvert KBK2, hvor han på begge arenaer har utmerket seg med sin målteft og evne til å skape sjanser for eget lag. Awet har vært meget god på KBK 2 og KBK G19 så langt i år. Han har spilt totalt 19 kamper og scoret 9 mål. 10 kamper og 6 mål for KBK 2 i 3.div. 

Awet har, i likhet med flere, dratt stor nytte av å trene og spille i en gruppe som har holdt nasjonalt nivå over mange sesonger. Noe som i tur har ført til at hele fire 2004-spillere fra egne rekker har kontrakt i klubben per dags dato, og vi kan ikke utelukke at flere vil være aktuelle i fremtiden.

2020.jpg
Bildet fra 2020.

"Awet har sin styrke i rask ballbehandling og avslutninger. Han er meget sterk teknisk, bevegelig, har en god intuisjon for hvor rom på banen oppstår og hvor ballen kommer. På siste tredjedel er han flink til å skape ting på egen hånd og for andre. I år har han fått sin debut på A-laget både i serie og cup. Dette er til stor inspirasjon for yngre spillere. Vi gleder oss til å se gutten utvikle seg i KBK-trøya de kommende sesongene" sier utviklingsleder Leo Totev. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: