eSerien skal avgjøres: KBK kan bli seriemester

Daniel Lønning og KBK er lørdag med i sluttspillet i eSerien. Åtte lag kjemper om seriemesterskapet når det hele avgjøres foran publikum i Oslo.

SE KAMPENE: Direktesendinger på eserien.no og Twitch her!

– Det er spennende å komme til dette stadiet, og dette blir kjekt! Å spille i Oslo foran publikum, det er det som er den store opplevelsen, sier Daniel Lønning.

I løpet av to helger med gruppespill sikret han fjerdeplass og avansement til sluttspillet i eSerien. Nå er Kristiansund Ballklubb blant de åtte lagene som kjemper om å bli landets beste i EA SPORTS FC™ 24 på Playstation 5.

Sluttspillet spilles på Off-Pitch Arena i Oslo førstkommende lørdag. Kampene kan følges live i arenaen eller på Twitch-kanalen til Off-Pitch her.

– Jeg er nok en underdog, men vil selvfølgelig komme så langt som mulig. Det blir vanskelig å vinne, men det er innenfor å ha mål om å komme til kvartfinale eller semifinale, sier Lønning.

Handler om å finne flyten

Vinneren av eSerien blir norsk seriemester – og får en plass i eChampions League og Play-In til FC Pro World Championship.

KBK starter i gruppe A med Lørenskog, Bodø/Glimt og Raufoss. Gruppevinneren går direkte til semifinalen, mens gruppetoerne og -treerne møtes i kvartfinaler.

– Glimt kom på førsteplass i gruppespillet, så de blir nok tøffe å slå. De to andre er mer overkommelige, sier KBK-spilleren.

Selv tok han fjerdeplassen i gruppespillet, med ett poengs margin ned til Viking. 

– Det var litt opp og ned for min egen del. Det handler mye om å komme inn i flyten. Vinner man en kamp, kommer man inn i en flow der man vinner neste også. Jeg følte at jeg hadde relativt god kontroll, samtidig som det var ett poeng som skilte til slutt. Men jeg hadde det i egne hender, sier Lønning.

Kampene

Slik er lørdagens spilleplan:

  • Kristiansund–Lørenskog kl. 12.00
  • Bodø/Glimt–Kristiansund kl. 12.30
  • Raufoss–Kristiansund kl. 13.00
  • Kvartfinaler kl. 16.00
  • Semifinaler kl. 16.30 og kl. 18.00 (spilles som best av tre kamper)
  • Finaler kl. 19.30 (best av tre kamper)

Lagene i gruppe B er Rosenborg, Åsane, Sogndal og Brann.

SE KAMPENE: Direktesendinger på eserien.no og Twitch her!

eserien-bracket2.jpg

Tar du turen til Off-Pitch Arena i helga, kan du følge Daniel Lønning og KBK fra tribunen og skjermene. Der blir det også en rekke aktiviteter for publikum, som å spille på PlayStation-stasjoner, prøve seg på SubSoccer, spille bordtennis og kjøre på racing-rigg. Les mer her!

Annonse fra Eliteserien: